Pri Mercedesu odločno zavrnili namige o slovesu od F1

»Takšna namigovanja so neosnovana, neutemeljena, daleč o resnice in plod domišljije zagrenjenega posameznika.«

Objavljeno
08. junij 2017 12.30
J. P.
J. P.

München - Pri zadnje sezone vodilnem konstruktorju v svetovnem prvenstvu formule ena Mercedesu so zavrnili vse glasnejše govorice in namige, da naj bi prihodnje leto - po vzoru šampiona v reliju Volkswagna - izstopili iz svetovne dirkaške elite. Kot je poudaril šef ekipe Toto Wolff, ima moštvo s formulo ena podpisano in veljavno pogodbo še do leta 2020, pri čemer z novimi lastniki že tečejo pogovori o podaljšanju sodelovanja.

Vse se je začelo z izjavo nekdanjega moštvenega vodje Eddieja Jordana, ki je v pogovoru za Auto Bild Motorosport namignil, da naj bi Mercedes po koncu sezone 2018 prekinil nastope med dirkaško elito, prodal moštvo in v športu ostal izključno kot proizvajalec in opremljevalec motorjev za dirkalnike.

»Tudi jaz bi storil enako, Mercedes je osvojil vse, kar je bilo na razpolago, zdaj gre vse lahko zgolj še navzdol,« je poudaril Irec, ki je nekoč že pravilno napovedal vrnitev Michaela Schumacherja v formulo ena. »Takšna namigovanja so neosnovana, neutemeljena, nesmiselna, daleč o resnice in očitno plod domišljije zagrenjenega posameznika,« pa se zaklinja Wolff.