Prihodnost Renaulta v F1 bo znana prihodnji teden

Od njegove odločitve je odvisna tudi nadaljnja tekmovalna usoda moštva formule ena Red Bull.

Objavljeno
28. november 2015 10.08
AUTO-PRIX-F1-ABU-DHABI-PRESSER
J. P.
J. P.

Abu Dabi - Ob robu zadnje letošnje preizkušnje svetovnega prvenstva formule ena, velike nagrade Abu Dabija, je proizvajalec motorjev Renault sporočil, da bo odločitev o tem, ali bo ostal v dirkaški karavani, s katero je povezana tudi nadaljnja tekmovalna usoda moštva Red Bull, sporočil šele prihodnji teden.

Avstrijski konstruktor je doslej uporabljal Renaultove motorje, po namigih, da bo francoska tovarna končala sodelovanje v formuli ena, pa je začel iskati novega motornega partnerja. Ker ga niso našli, so pri Red Bullu zagrozili z umikom, do katerega pa - po poročanju britanskih medijev - očitno vendarle ne bo prišlo, nadaljevali naj bi celo z istim opremljevalcem. »Imamo dogovor za motorje za prihodnjo sezono. Upam, da ga bomo lahko potrdili v prihodnjih dneh,« je poudaril vodja moštva Christian Horner.

»Ta konec tedna zagotovo še ne bo nobene odločitve, verjetno pa bo kaj več znanega že prihodnji teden,« je potrdil Cyril Abiteboul, športni direktor Renaulta, ki je tudi v igri za prevzem Lotusa, ki mu grozi bankrot.