Rosberg z Mercedesom podpisal novo pogodbo, Schumacher še ne

26-letni dirkač računa, da bo v naslednjem letu z novim avtomobilom dosegel svojo prvo zmago za Mercedes na dirki formule 1.

Objavljeno
10. november 2011 07.25
Posodobljeno
10. november 2011 08.31
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Abu Dabi - Nico Rosberg je z moštvom Mercedes podpisal večletno pogodbo, so sporočili na prizorišču nedeljske dirke za svetovno prvenstvo in tako utišal govorice medijev, ki so predvidevali, da bo Nemec v naslednjem letu zamenjava za Brazilca Felipa Masso pri moštvu Ferrarija.

26-letnik se je zavezal, da bo vozil za Mercedes vsaj do konca sezone 2013. Sin nekdanjega finskega dirkača, svetovnega prvaka Kekeja Rosberga, sicer ni zmagal še na nobeni tekmi, vendar je zaradi svojih dirkaških sposobnosti visoko cenjen.

Trikrat je že stal na stopničkah in zbral 217 točk, odkar se je pridružil srebrnim puščicam. V tej sezoni je dosegel pet točk več kot njegov moštveni kolega Michael Schumacher in je v skupnem seštevku sedmi.

»Verjamem, da mi bo ekipa priskrbela zmagovalni dirkalnik, da bom tako prispeval fantastični dediščini Mercedesa,« je dejal Rosberg.

Vodja ekipe Ross Brawn govori o Nemcu kot o vozniku, ki ima zmagoviti potencial in bi lahko osvojil tudi naslov svetovnega prvaka. Pravi, da je njegov varovanec »že dosegel rezultate na zgornji meji tehničnih zmožnosti njegovega trenutnega avtomobila.«

»Njegova delovna etika je odlična, skupaj s Schumacherjem tvorita par, ki ekipo konstantno poriva naprej in jo s tem izboljšuje,« je dejal Brawn. »Veselimo se, da bomo Nicotu priskrbeli avto, ki mu bo omogočil, da se bo boril za mesta v ospredju, da bo končno dosegel svojo prvo, zasluženo zmago v F1,« je še dodal Brown.

Iz Mercedesa so še sporočili, da naj bi v naslednjih dneh podaljšali tudi sodelovanje s sedemkratnim svetovnim prvakom Schumacherjem, ki v letošnji sezoni ni ravno blestel.