Sauber zanikal Barrichellovo vrnitev

Direktorica Sauberjeve ekipe Monisha Kaltenborn je snedla besede, da obstaja možnost vrnitve Rubensa Barrichella v F1.

Objavljeno
05. oktober 2013 20.59
*epa* BELGIUM FORMULA ONE GRAND PRIX
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Seul – Pri moštvu Sauberja, ki nastopa v svetovnem prvenstvu formule 1, so zanikali, da naj bi njihove barve prihodnjo sezono vozil izkušeni, a že skoraj dve leti upokojeni Brazilec Rubens Barrichello, ki je sam izrazil željo po vrnitvi v karavano F1.

Direktorica Sauberjeve ekipe Monisha Kaltenborn je le nekaj dni po tem, ko je sedmi sili navrgla, da obstaja možnost Brazilčeve vrnitve, snedla lastne besede. Barrichello pa se je odzval s čivkom na twitterju: »Ta teden se je precej govorilo o moji vrnitvi v F1. Resnica je le ena: če se mi ponudil priložnost, jo bom izkoristil.«

Sauber sicer še ni potrdil seznama voznikov za prihodnjo sezono, vse glasneje pa se govori, da naj bi enega od sedežev zapolnil komaj polnoletni ruski up Sergej Sirotkin. Letos sicer barve tega moštva branita Nico Hülkenberg in Esteban Guttierrez.

Rubens Barrichello se je po 19 aktivnih letih in rekordnih 323 odpeljanih preizkušnjah za SP v formuli 1 tekmovalno upokojil konec leta 2011. V karieri je zmagal na enajstih dirkah, zbral 68 uvrstitev na zmagovalni oder in dva naslova svetovnega podprvaka (2002, 2004). lani je tekmoval v ameriški seriji Indy, letos pa v brazilskem V8 Supercars.