Schumacher: Ferrari je sestavil »bombo«

Dolgoletni član Ferrarija Michael Schumacher meni, da sta Kimi Raikkonen in Fernando Alonso zelo nevarna kombinacija.

Objavljeno
13. september 2013 14.30
MOTOR-RACING-PRIX/SCHUMACHER
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher je pozdravil odločitev, da Ferrari v svoje vrste spet pripelje Finca Kimija Räikkönena. A je obeenem tudi dejal, da se je z dvema uveljavljenima zvezdnikoma Ferrari odločil za zelo nevarno in »eksplozivno« kombinacijo.

»Fernando in Kimi skupaj v Ferrariju sta zelo eksplozivna mešanica. Navijači bodo v tem uživali, za tekmece pa bosta predstavljala velik in težav izziv. Zanimivo ju bo spremljati,« je povedal nekdanji član moštva iz Maranella. Kot je še dejal, bosta Ferrarijeva dirkača tudi pravšenj zalogaj za Sebastiana Vettla, še posebej v lovu na konstruktorski naslov.

Ferrari je Finca že v sredo predstavil kot okrepitev za novo sezono in z njim sklenil dveletno pogodbo. Räikkönen naj bi  v tem času zaslužil okoli 20 milijonov evrov, kot drugi dirkač pa bo zamenjal Brazilca Felipeja Masso. Finec je pred leti že bil član Ferrarija, z njim je leta 2007 celo osvojil naslov prvaka. Alonso, svetovni prvak v letih 2005 in 2006, si je rdeč kombinezon nadel leta 2010.