Schumacher najhitrejši na testih, optimizem raste

Nekdanji svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher, ki je po lanski vrnitvi v karavano doživel razočaranje, je na današnjih testiranjih z Mercedesom v Barceloni zbudil upanje na uspešnejšo sezono 2011. Nemški veteran je bil namreč najhitrejši na zadnjih testiranjih v Kataloniji.

Objavljeno
11. marec 2011 23.20
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Barcelona - Michael Schumacher je v petek z Mercedesovim dirkalnikom postavil najboljši čas in premagal tudi nekdanjega svetovnega prvaka, domačina Fernanda Alonsa (Ferrari), in branilca naslova, rojaka Sebastiana Vettla (Red Bull).

»Na teh testih smo iskali prave nastavitve. Skušali smo kar največ potegniti iz dirkalnika,« je po uspešnih testiranjih dejal sedemkratni svetovni prvak. »Bilo je zelo dobro, tako da se že veselim Avstralije. Mislim pa, da vsi še niso povsem razkrili svojih kart, odgovore bomo dobili na prvi dirki,« je še dodal 42-letni dirkač.

Schumacher je postavil najboljši čas ne le zadnjih testiranj pred začetkom sezone, temveč najboljšega na vseh testiranjih v Barceloni, poroča STA.

Sezona formule ena se bo začela 27. marca v Avstraliji, potem ko so prvotno predvideno prvo dirko, ki bi morala biti že ta konec tedna v Bahrajnu, zaradi nemirov v državi odpovedali.