Schumacherjeva soproga sprožila postopek zoper predrzneža

Neznanec je nekdanjega dirkaškega asa fotografiral iz neposredne bližine, sliko pa ponujal medijem za milijon evrov.

Objavljeno
20. december 2016 07.14
Germany F1 Schumacher health
J. P.
J. P.

Bern − Prihodnji teden bodo minila že tri leta od hude smučarske nesreče nekdanjega šampiona formule ena Michaela Schumacherja, informacije o njegovem zdravstvenem stanju pa so še danes redke in skope. Nesrečnikova družina javnost poziva k spoštovanju njegove zasebnosti, kar pa paparacem, ki so Nemca nadlegovali že v bolnišnici in to počno še danes, ko je v domači oskrbi, ni prišlo do živega.

Pred kratkim je eden od njih obšel vse stroge varnostne ukrepe in iz neposredne bližine fotografiral serijskega svetovnega prvaka na bolniški postelji, fotografijo pa ponujal različnim vplivnim svetovnim medijem v zameno za debel milijon evrov.

Schumacherjeva soproga Corinna seveda ni stala križem rok, na njeno zahtevo je namreč nemško tožilstvo sprožilo preiskavo proti neznancu, ki je šel predaleč in grobo posegel v športnikovo zasebnost, njegovo škandalozno početje na »Schumijevem« posestvu v Švici pa je potrdila tudi dirkačeva menedžerka in predstavnica za stike z javnostjo Sabine Kehm, ki je ostala neomajna: »Michaelovo zdravstveno stanje ni javna stvar. Spoštujemo in varujemo njegovo zasebnost, ki je njegova osnovna pravica, dodatnih informacij in komentarjev zato ne nameravamo širiti v javnost. Že med dirkaško kariero je znal postaviti jasno ločnico med javnim in zasebnim življenjem.«