Še ena lovorika v Gajserjevi vitrini

Motokrosist Tim Gajser je dobil nagrado za najboljšega moto športnika leta 2015.

Objavljeno
25. november 2015 23.14
gajser
M. F.
M. F.

Ljubljana - Avotomoto zveza Slovenije je na slavnostni prireditvi v ljubljanski Festivalni dvorani podelila nagrade najboljšim tekmovalcem v moto športu v letu 2015. Prejeli so jih Tim Gajser (motokros), Milan Špendal (cestnohitrostni motociklizem), Matej Žagar (spidvej), Anže Dovjak (karting), Simon Marčič (enduro, cross country), Anže Mlakar (supermoto) in Albin Štern (starodobni motociklizem). Športnik leta pa je postal Gajser, ki je navdušil z naslovom svetovnega prvaka v razredu MX2: »Zelo sem vesel priznanja. Za nami je vrhunska sezona. Zahvaljujem se vsem, ki so pripomogli k mojemu uspehu,« je dejal 19-letnik, ki bo v novi sezoni nastopal v najvišjem razredu, elitnem MXGP.

Najboljši moto športnik leta 2015 je prejel priznanje za izjemne dosežke. Mladi prvak je nasledil spidvejista Mateja Žagarja, ki je bil najboljši v lanski sezoni. »Naslov svetovnega prvaka je preteklost, mi že gledamo naprej, priprave so se začele. Prestopam v razred višje, kar pomeni, da bo zame vse novo. A komaj čakam, veselim se, da se začne nova sezona,« je dejal Gajser.

Posebna priznanja za mednarodne dosežke v letu 2015 pa je AMZS podelila motokrosistom Gajserju, Janu Pancarju, reprezentanci v postavi Pancar, Luka Milec, Maks Mausser in Matevž Robek ter Sašu Kraglju in Theu Urbasu, spidvejistu Žagarju, motociklistoma prikoličarjema Milanu Špendalu in Janezu Remšetu, motociklistoma Marku Jermanu in Janezu Proseniku, dirkaču supermota Tinetu Saražinu, dirkačema minimota Janu Poropatu in Eneju Logarju, dirkačema endura Jaki Selesu in Aljoši Grilu ter dirkaču s starodobniki Albinu Šternu. Kristalni čeladi za peti in deseti naslov prvaka sta dobila Marko Jerman in Albin Štern.