Schumacherjev sin je prepričan, da bo svetovni prvak

S psevdonimom »Mike Junior« je 15-letni sin Michaela Schumacherja osvojil drugo mesto na svetovnem prvenstvu v kartingu.

Objavljeno
24. september 2014 14.07
afp/AUTO-PRIX-F1-ESP-EUROPEAN-VALENCIA-PODIUM
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Le Mans − Sin nekdanjega dirkača formule 1 Nemca Michaela Schumacherja že stopa po očetovih stopinjah. Mladi Mick Schumacher je namreč na svetovnem prvenstvu v kartingu v francoskem Aunay-les-Boisu v kategoriji od 13 do 15 let osvojil drugo mesto, zaostal pa le za Britancem Enaamom Ahmedom.

Vendar pa 15-letni sin velikega nemškega zvezdnika, ki še vedno preživlja kalvarijo po smučarski nesreči, ni nastopal z očetovim priimkom, temveč je bil na startni listi zapisan s psevdonimom Mick Junior.

»Seveda sem zelo ponosen na ta pomembni rezultat. Ampak mislim, da je moj cilj jasen − želim postati svetovni prvak. To je zgolj začetek moje kariere,« je povedal mladi Mick, čigar oče je po osmih mesecih v bolnišnici zdaj že v domači oskrbi. Po poročanju tujih medijev za enega najboljših dirkačev formule 1 vseh časov skrbi 15 oseb. Negovanje in vsa potrebna oprema pa naj bi družino stala približno 126.000 evrov na teden.