Spidvej: svetovna elita spet v Krškem

Matej Žagar: »Krško je zame vrhunec sezone, zato se bom prihodnjo soboto zadovoljil zgolj s stopničkami.«

Objavljeno
29. avgust 2013 16.03
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Štadion Matije Gubca v Krškem bo po triletnem postu prihodnjo soboto vnovič gostitelj dirke za svetovno prvenstvo v spidveju, VN Slovenije, na kateri se bosta med 15 najboljšimi dirkači sveta merila tudi serijski državni prvak Matej Žagar in nadebudni Aleksander Čonda, ki bo zraven na povabilo prireditelja.

Dirko bodo izpeljali že devetič, nazadnje so jo pred štirimi leti, ko je bil najhitrejši Rus Emil Sajfutdinov, ki se letos z Britancem Taiem Woffindnom bori za naslov svetovnega prvaka. Odtlej so morali prireditelji poskrbeti za nekaj izboljšav na prizorišču, prenovili so sodniške in medijske prostore in dodelali tekmovalne bokse. Tribune bodo 7. septembra, ko bo na sporedu deseta preizkušnja svetovne spidvejske elite v sezoni, zagotovo polne, vstopnice so namreč skoraj že pošle.

Matej Žagar, ki v SP trenutno drži sedmo mesto, ki mu še zagotavlja neposredno vstopnico za svetovno elito v prihodnje sezoni, je pred domačo preizkušnjo dobro razpoložen: »Odlično sem pripravljen in stopnjujem formo. Krško je zame vrhunec sezone, zato se bom zadovoljil zgolj s stopničkami. Ne izključujem niti prve zmage v SP, ki bi bila pred številnimi domačimi navijači ob slovenskem ovalu še toliko slajša.« Žagar sicer ostaja celo v igri za kolajno v skupnem seštevku, saj za tretjeuvrščenim Poljakom Jaroslavom Hamplom zaostaja 12 točk.

Za Aleksandra Čondo pa bo preizkušnja v Krškem dvojni izziv. Prvič - ker bo njegova domača, je namreč Krčan v dresu ST Lendava; in drugič - ker bo njegova prva med svetovno elito. »Zame je to velika čast, za to sem garal celo kariero. Najboljšim voznikom sveta želim ukrasti kako točko in se s tem v lepi luči predstaviti oglednikom tujih profesionalnih klubov,« je poudaril Čonda, ki je pred tremi dnevi dopolnil 23 let.