Spidvejska elita se vrača v Krško

Na štadionu Matije Gubca bo septembra prihodnje leto že deveta izvedba velike nagrade Slovenije v spidveju.

Objavljeno
14. oktober 2014 08.16
lvi*speedway
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Komaj so se motorji dobro ohladili po zadnji letošnji dirki spidvejskega svetovnega prvenstva v Torunu, že je slovenske privržence razveselila novica, da se elita prihodnje leto - po enoletnem premoru - spret vrača tudi na naša tla, saj bo Krško 12. septembra 2015 vnovič gostilo veliko nagrado Slovenije. Ta je ena od osmih doslej vpisanih dirk v koledarju prihodnje sezone, zagotovo na njem manjka še avgustovski Gorzow, največ poudarka pa je na vrnitvi svetovne spidvejske »smetane« v Avstralijo, ki bo preizkušnjo svetovnega prvenstva spet gostila po 13 letih. Resda ne več v Sydneyju, temveč v Melbournu.

Štadion Matije Gubca bo tako gostil že deveto veliko nagrado Slovenije, da je domača preizkušnja vselej nekaj posebnega, pa je potrdil tudi Matej Žagar: »Res je, pa čeprav sem zadnje čase bolj doma na ovalih drugje po Evropi. Tako se v Krškem lahko vsaj nekoliko oddolžim domačim navijačem, ki me na tujih dirkah zvesto spremljajo prek malih ekranov, drugih medijev in družbenih omrežij. Si pa želim, da bi organizator vsaj delno prisluhnil mojim željam glede priprave proge, da bi tako imel tudi dejansko prednost domače steze.«

Vstopnice bodo šle v prodajo še letos, s čimer želijo prireditelji »požgečkati« predvsem tiste, ki so lani ostali praznih rok. »Brez pretiravanja lahko rečem, da se vozniki radi vračajo k nam, saj dobivamo same pohvale glede izvedbe. Zato verjamem, da nam bodo tudi tokrat naši zvesti sponzorji in vrli prostovoljci stali ob strani, da skupaj pripravimo še en mejnik slovenskega motošporta in nato z veseljem zremo v prihodnost, proti jubilejni deseti dirki za veliko nagrado Slovenije,« je poudarila predsednica AMD Krško Violeta Freeland.