»Srebrni puščici« sekundo pred izzivalci na prvih dveh treningih 

Na prvem treningu VN Španije v Barceloni so Mercedesova dirkača Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa ločile tri stotinke.

Objavljeno
12. maj 2017 17.37
AUTO-PRIX-F1-ESP-PRACTICE
J. P.
J. P.

Barcelona - Sezona svetovnega prvenstva v formuli ena se ta konec tedna nadaljuje z nedeljsko peto preizkušnjo za veliko nagrado Španije v Barceloni. Prvi trening je minil v popolni prevladi obeh mercedesov, Britanec Lewis Hamilton je bil za tri stotinke hitrejši od Finca Valtterija Bottasa, ki leti na krilih prve zmage med dirkaško elito izpred dveh tednov v Sočiju. Edini, ki je še zaostal manj kot sekundo - a le malenkostno -, je bil njegov rojak Kimi Räikkönen, medtem ko je bil vodilni v skupni razvrstitvi, njegov moštveni kolega pri Ferrariju, Nemec Sebastian Vettel, četrti. Na drugem treningu je bil vrstni red enak, spet sta prevladovala mercedesa. 

McLarnova burleska, ki ji kar ni videti konca, pa je v Barceloni dobila novo poglavje, Fernando Alonso se na prvem treningu pred domačimi navijači ni navozil, že v trinajsti minuti mu je namreč ob vstopu v tretji zavoj zatajila tehnika, zaradi česar je lahko zgolj nemočno odkorakal v bokse, od tam pa na sproščanje na bližnje teniško igrišče. Alonso si je sicer v Barceloni konkurenco pokoril leta 2013, leto pozneje Hamilton, predlani zdaj že upokojeni Nemec Nico Rosberg, lani pa presenetljivo Red Bullov nizozemski mladenič Max Verstappen.

IZIDI PRVEGA TRENINGA

1. Lewis Hamilton (VB, mercedes) 1:21,521
2. Valtteri Bottas (Fin, mercedes) + 0,029
3. Kimi Räikkönen (Fin, ferrari) 0,935
4. Sebastian Vettel (Nem, ferrari) 1,079
5. Max Verstappen (Niz, red bull) 1,185
6. Daniel Ricciardo (Avst, red bull) 1,563
7. Kevin Magnussen (Dan, haas) 2,149
8. Romain Grosjean (Fra, haas) 2,237
9. Nico Hülkenberg (Nem, renault) 2,472
10. Carlos Sainz (Špa, toro rosso) 2,483