Latvali zadnja dirka, svetovni prvak Loeb odstopil

Osemkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb je zadnjo dirko v Walesu končal predčasno. Zmagal je Finec Jari-Matti Latvala.

Objavljeno
13. november 2011 10.04
Posodobljeno
13. november 2011 10.04
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Cardiff - Finec Jari-Matti Latvala (Ford) je zmagovalec zadnjega, 13. relija za svetovno prvenstvo v sezoni. To je bila zanj peta zmaga kariere. Tudi na drugem in tretjem mestu sta dirko končala voznika Forda Fieste RS, in sicer Norvežana Mads Ostberg, ki je zaostal 3:42,9 minute, in Henning Solberg, ki je v cilj pripeljal s 7:05,1 minute zaostanka, piše STA.

Potem ko se je pred dnevi že veselil svojega osmega zaporednega naslova svetovnega prvaka, francoski voznik Sebastien Loeb sezone ne bo sklenil z zmago na zadnji dirki. V Walesu je namreč med 18. in 19. hitrostno preizkušnjo doživel nesrečo in zaradi pokvarjenega hladilnika v motorju svojega citroena odstopil.

Do odstopa je bil Loeb, ki si je osmi naslov prvaka zagotovil v soboto, ko je v Walesu odstopil njegov konkurent Finec Mikko Hirvonen, na drugem mestu, minimalno je zaostajal le za Fincem Jari-Mattijem Latvalo.

Loeb je v sezoni skupno zbral 222 točk, Hirvonen 214, na skupno tretjem mestu je Francoz Sebastien Ogier (196), na četrtem pa današnji zmagovalec Latvala s 172 točkami.