Tajfun ogroža VN Japonske

Prireditelji dirke svetovnega prvenstva formule ena v Suzuku imajo težave z tajfunom Phanfone.

Objavljeno
02. oktober 2014 17.44
MOTOR-RACING-PRIX/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Suzuke - Dirkači formule ena so se ta konec tedna ustavili v Suzuki, ki bo v nedeljo gostila VN Japonske, vendar pa meteorologi opozarjajo na grozeči tajfun Phanfone.

Tajfun se je oblikoval nad Pacifiškim oceanom in naj bi japonsko dirkališče dosegel v petek, ko voznike čakata dva prosta treninga - prvi se bo začel ob 3. uri po slovenskem času, drugi pa ob sedmi uri.

»Še vedno nismo prepričani o premikih nevihte. Trenutna napoved za tajfun Phanfone za nedeljo napoveduje, da bo središče na jugovzhodu Japonske, vendar bo dosegal tudi Suzuko. Ko začne deževati, bo verjetno trajalo dolgo in dež bo vse bolj pogost,« je pojasnil vodja meteorološke službe formule 1 Steffen Dietz.

Nekoliko bolj pesmističen je mehiški dirkač Force Indie Sergio Perez: »Dež bo prišel jutri. Če pride hurikan, potem verjetno ne bomo mogli dirkati.«

Pet dirk pred koncem svetovnega prvenstva je v najboljšem položaju Britanec Lewis Hamilton z Mercedesom (241 točk), drugi je njegov moštveni kolega, Nemec Nico Rosberg (238), tretji pa Avstralec z Red Bullom Daniel Ricciardo (181).