Tim Gajser v kvalifikacijah peščenega Valkenswaarda šesti

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je kvalifikacije pred VN Evrope v Valkenswaardu končal na šestem mestu. 

Objavljeno
22. april 2017 20.32
Motokros, Tim Gajser
N. Gr.
N. Gr.
Amsterdam - Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motokrosu bo v elitnem razredu MXGP Tim Gajser, svetovni prvak in vodilni v letošnjem seštevku, začel s šestega startnega izhodišča, ki si ga je priboril v današnjih kvalifikacijah. Najboljši je bil njegov najbližji zasledovalec v svetovnem prvenstvu Antonio Cairoli, ki je blestel pretekli konec tedna na domači dirki v Trentinu.

Najboljši dirkači na svetu se ta konec tedna merijo na drugi evropski dirki v sezoni, skupno pa šesti postaji v koledarju 2017. Valkenswaard je znan po zahtevni, peščeni progi, na kateri slovenski adut Gajser še nikoli ni zmagal. Njegov najboljši rezultat je tretje mesto z lanske dirke. Danes si je v kvalifikacijah privozil šesto mesto, pred njim so bili poleg Cairolija še Belgijec Jeremy van Hoerebeek, Francoz Gautier Paulin, Nizozemec Jeffrey Herlings in Belgijec Clement Desaille.

Cairoli ima na tem prizorišču že šest zmag, danes pa je s prepričljivim nastopom v kvalifikacijah, vse tekmece je ugnal najmanj za 12 sekund, potrdil dobro formo, saj je zmagal na prejšnji dirki v Pietramurati, ter obenem tudi napovedal naskok na novo zmago na nizozemski progi. Gajser ima pred nedeljsko dirko v SP še 18 točk naskoka pred italijanskim tekmecem.

Na Nizozemskem v elitni kategoriji MXGP tekmujeta tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, ki bosta drugič v sezoni iskala priložnost za uvrstitev med dobitnike točk. V Italiji sta ostala brez njih, danes pa je bil v kvalifikacijah boljši Gerčar s 30. mestom, Irt je bil 33. Prva vožnja v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.