Tim Gajser z zlomljenim vretencem

Motokrosist Tim Gajser se je poškodoval v kvalifikacijah dirke Pokala narodov v Latviji in pristal v bolnišnici.

Objavljeno
28. september 2014 13.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Riga - Slovensko reprezentanco v motokrosu na pokalu narodov v latvijskem Kegumsu bosta zastopala le Klemen Gerčar in Jernej Irt. Tretji Slovenec Tim Gajser je zaradi poškodbe ostal brez nastopa v finalu A. Mladi slovenski motokrosist ima počeni vretenci in rebro.

»Jutro v Kegumsu žal ni prineslo dobrih novic. Po včerajšnji odlični kvalifikacijski dirki, ko je osvojil tretje mesto v razredu MX open, so ga odpeljali še na podrobnejši pregled v klinični center v Rigi, kjer pa so po podrobnejših preiskavah ugotovili, da ima počeno peto in šesto vretence, poleg počenega rebra, kar smo izvedeli že včeraj. Na srečo bo lahko Tim hitro stoodstotno okreval. Slovenijo bosta tako zastopala le Klemen Gerčar in Jernej Irt, ki bosta dala vse od sebe, da častno izpeljemo to največjo dirko v motokrosu,« so sporočili iz slovenskega tabora.

Gajser, ki bi na tem prestižnem tekmovanju nastopil v kategoriji MX open, kjer tekmujejo s 450-kubičnimi motorji, in ne v svojem razredu MX2, je na enem od sobotnih prostih treningov trčil z enim od počasnejših tekmecev. Dvakrat je padel, drugič celo tako močno, da je moral trening končati po vsega petih krogih. Na enem od skokov je počasnejši tekmovalec v zraku spremenil linijo in Gajserju spodnesel sprednje kolo, tako da je trdo treščil ob tla. Rentgenska slika v mobilni bolnišnici je pokazala počeno rebro, kasnejše dodatne preiskave pa so pokazale še počeni vretenci.