Todt: Schumacher bo živel relativno normalno življenje

Predsednik Fie Jean Todt je razkril spodbudne podatke o zdravstvenem stanju nekdanjega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja.

Objavljeno
07. oktober 2014 16.33
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Gland − Medtem ko je pozornost dirkaške javnosti usmerjena v japonski Jokaiči, kjer se francoski dirkač formule ena Jules Bianchi bori za življenje, iz švicarskega Glanda prihajajo spodbudne novice o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.

Petinštiridesetletni Nemec si je lani decembra hudo poškodoval glavo med smučanjem v Meribelu, se aprila prebudil iz kome in dva meseca kasneje zapustil bolnišnico v Grenoblu, zdaj pa okreva v krogu družine.

Sedemkratnega svetovnega prvaka je na njegovem domu obiskal predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze in nekdanji šef Ferrarija Jean Todt in razkril nekaj spodbudnih informacij:

»Michael se bojuje, njegovo zdravstveno stanje se izboljšuje. Zanj je najpomembneje, da je v krogu družine. Lahko domnevamo, da bo živel relativno normalno življenje, skoraj zagotovo pa ne bo več vozil dirkalnika formule ena,« je dejal Francoz.