Trčenje Vettla, Schumacher še ni podpisal pogodbe z Mercedesom

Michael Schumacher je zavrnil pisanja nemških medijev, da je z Mercedesom podaljšal sodelovanje do konca sezone 2013.

Objavljeno
11. november 2011 09.00
Posodobljeno
11. november 2011 09.24
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher po lanskoletni vrnitvi v formulo ena še ni okusil slasti zmage, pravzaprav se mu ni uspelo povzpeti niti na zmagovalne stopničke. Po klavrnem uvodu v letošnjo sezono pa je nemški dirkač na zadnjih dirkah vendarle postal bolj konkurenčen in se približal vodilnim tekmecem.

Proti koncu sezone se tako pojavlja vprašanje, ali bo Schumacher podaljšal sodelovanje z Mercedesom. Včeraj so nekateri mediji objavilo novico, da je Nemec že podpisal novo pogodbo, a je slednji to hitro zavrnil.

»Sodeč po zapisih nekaterih medijev, sem z Mercedesom že podaljšal pogodbo. To ni res. Potrebujem nekaj več časa za razmislek, rad bi tudi uredil nekatere stvari v svojem življenju,« je dejal Schumacher, ki bo 3. januarja praznoval že svoj 43. rojstni dan.

Pred dnevi je Mercedes objavil novico, da bo v njihovem dirkalniku še naprej sedel Nico Rosberg, ki je podpisal novo večletno pogodbo. Mladi Rosberg je letos večkrat zasenčil starejšega rojaka, zato se pojavljajo namigovanja, da bo Schumacher skušal poiskati moštvo, kjer bo imel status prvega dirkača. »Dejstvo, da bo Rosberg še naprej pri Mercedesu nikakor ne bo vplivala na mojo odločitev,« je dejal Schumacher in dodal, da bo povsem razume in podpira potezo Rosberga.

Kot pojasnuje nekdanji dirkač Ferrarija, ki je kar petkrat zapored osvojil naslov svetovnega prvaka, bo njegovi odločitvi o podaljšanju sodelovanja z Mercedesom botrovalo predvsem dejstvo, Dodaja, da bodo glavne dejavniki pri njegovi odločitvi predvsem dejstvo, ali bo dirkalnik za prihodnjo sezono dovolj konkurenčen, da se bo lahko boril za naslov svetovnega prvaka.

»To je zagotovo pomemben dejavnik, a na koncu bo odločilo moje srce. Vprašal sem bom, ali si res želim to ali pač ne. Tega odgovora ne bom dobil takoj, ampak v bližnji prihodnosti,« je zaključil sedemkratni svetovni prvak.