Nicu Rosbergu šeste zaporedne in zadnje kvalifikacije sezone

Dirko F1 v Abu Dabiju bo s prvega mesta začel Nico Rosberg, za njim Lewis Hamilton in Kimi Räikkönen.

Objavljeno
28. november 2015 15.08
AUTO-PRIX-F1-ABU-DHABI-PRACTICE
J. P., Š. Ro.
J. P., Š. Ro.

Abu Dabi - Pred vrati je le še zadnje dejanje sezone dirk formule 1. Na dirkališču Yas Marina so moštva pred zaključno preizkušnjo opravila kvalifikacije, v katerih si je najboljše štartno mesto znova, že šestič zapored, zagotovil Nemec Nico Rosberg. Voznik moštva Mercedes je za las ugnal moštvenega kolega Britanca Lewisa Hamiltona, ki ga bodo jutri tudi uradno okronali za novega svetovnega prvaka.

Na tretjem mestu je končal član Ferrarija Finec Kimi Räikkönen. Slednjemu bo v drugi vrsti delal družbo Mehičan Sergio Perez, ki v Force Indii že ves konec tedna dirka odlično. Nastop se je tokrat povsem ponesrečil Nemcu Sebastianu Vettlu, zmagovalcu treh dirk te sezone, ki je končal šele na 16. mestu.

Najboljši že na tretjem treningu

Prav vsi trije treningi pred zadnjo letošnjo preizkušnjo v koledarju svetovnega prvenstva formule ena so se končali z dvojno zmago konstruktorskega šampiona Mercedesa. Podobno kot že včeraj na drugem je bil tudi na današnjem zadnjem treningu Rosberg, ki na tem prizorišču še lovi krstno zmago, medtem ko je Hamilton, ki je že pred časom ubranil šampionsko lovoriko in ki je na tem prizorišču s konkurenco opravil lani, zaostal slabe tri desetinke.

Le kanček več je zamudil Vettel, zaenkrat še najuspešnejši voznik v zgodovini Yas Marine s tremi zmagami. Hamilton je bil uspešen dvakrat, drugi Ferrarijev as, Räikkönen, pa enkrat. Ledeni Finec je na današnjem tretjem treningu zasedel peto mesto, predse pa moral vnovič spustiti Pereza, ki že ves konec tedna kaže nadvse spodobne predstave, tokrat pa se mu je posrečil vrhunski zadnji krog, s katerim se je zavihtel na četrto mesto.

Edini brez doseženega časa je bil Red Bullov Rus Danil Kvjat, ki ga je okvara presenetila že kmalu po začetku. Danes so na sporedu še kvalifikacije, jutri ob 14. uri pa finalna preizkušnja sezone.

IZIDI TRETJEGA TRENINGA

1. Nico Rosberg (Nem, mercedes) 1:41,856
2. Lewis Hamilton (VB, mercedes) + 0,281
3. Sebastian Vettel (Nem, ferrari) 0,329
4. Sergio Perez (Meh, force india) 0,592
5. Kimi Räikkönen (Fin, ferrari) 0,771
6. Daniel Ricciardo (Avst, red bull) 0,870
7. Nico Hülkenberg (Nem, force india) 1,003
8. Felipe Massa (Bra, williams) 1,317
9. Valtteri Bottas (Fin, williams) 1,383
10. Carlos Sainz (Špa, toro rosso) 1,573