Usoda spet neusmiljena: obetavni dirkač ob obe nogi

Komaj 17-letni britanski voznik formule 4 Billy Monger je pri polni hitrosti trčil v zavirajoči dirkalnik pred seboj.

Objavljeno
20. april 2017 13.01
00415.0
J. P.
J. P.

Donington - Dirkaški šport ne prizanaša in ne izbira žrtev. Zadnji v verigi nesrečnikov je bil komaj 17-letni izjemno obetavni britanski voznik formule 4 Billy Monger, ki bo moral po hudi nezgodi, ki se mu je pripetila v nedeljo na preizkušnji v Doningtonu, mnogo predčasno zapečatiti svojo športno pot.

Monger je namreč na tretji dirki pri polni hitrosti trčil v zadek dirkalnika Patricka Pasme, ki je pred njim zaviral, a jo vsaj on k sreči odnesel brez resnejših posledic. Zato pa so morali mladoletnega nesrečnika kar dve uri reševati iz popolnoma pohabljenega bolida, nato pa so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico in dali v umetno komo. 

Trenutno je njegovo stanje »kritično, a stabilno«, po predvidevanjih ga bodo iz kome prebudili v prihodnjih dneh, bo pa moral preostanek življenja preživeti brez obeh nog, ki so mu ju amputirali nad gležnjema. Britanski as formule ena Jenson Button je mladeničevi družini že doniral 15.000 funtov, na podpornem spletnem portalu JustGiving pa je skoraj 10.000 ljudi za njegovo okrevanje že darovalo skoraj 400.000 funtov.