V Erneeju le Tim Gajser

»Želim se vrniti v boj za lovoriko. V Erneeju gre za tipično francosko trdo podlago z veliko kamenja in zares ostrimi ovinki.«

Objavljeno
26. maj 2017 16.58
Tim Gajser
J. P.
J. P.

Ljubljana - Najboljši motokrosisti nimajo časa za počitek, že prihajajoči konec tedna jih namreč v francoskem Erneeju, na prizorišču predlanskega pokala narodov, čaka deveta preizkušnja sezone svetovnega prvenstva. Slovenske barve bo edini branil branilec lanske šampionske lovorike Tim Gajser, ki še vedno ni stoodstotno nared, saj še vedno okreva po padcih, ki ju je utrpel v Latviji in Nemčiji.

»Želim se vrniti v boj za naslov prvaka. Proge v Erneeju se spomnim od predlani, ko sem na njej tekmoval v pokalu narodov. Gre za tipično francosko trdo podlago z veliko kamenja in zares ostrimi ovinki,« napoveduje Gajser, ki v skupni razvrstitvi za vodilnim Italijanom Antoniem Cairolijem na drugem mestu zaostaja za 44 točk, pred tretjeuvrščenim Francozom Gautierjem Paulinom pa ima točko naskoka.

Zato pa tokrat v boju za točke ne bo Klemna Gerčarja, ki je bil pred dnevi operiran in ga čaka daljše okrevanje po poškodbi kolena, Peter Irt po padcu pred dvema tednoma v Angliji še ni nared za dirko, njegov brat Jernej pa si je nazadnje v Nemčiji izpahnil ramo. Nedeljska prva vožnja v Franciji bo na sporedu ob 14. uri, druga pa tri ure pozneje.