V Rusiji tokrat brez slovenskih motokrosistov

Dirka za svetovno prvenstvo MXGP bo minila brez slovenske udeležbe, tudi Tim Gajser po zlomu lopatice še ni nared.

Objavljeno
08. junij 2017 19.21
CHINA-ODDLY/
N. Gr.
N. Gr.
Ljubljana - V Rusiji bo konec tedna dirka svetovnega prvenstva, na kateri pa ne bo nobenega slovenskega predstavnika. Tim Gajser nadaljuje s terapijami po zlomu lopatice, saj se želi čim prej vrniti na motor, Klemen Gerčar pa okreva po operaciji kolena. Jernej in Peter Irt, ki sta se prav tako ubadala z lažjimi poškodbami, bosta tekmovala v Radizelu.

Gajser je v seštevku svetovnega prvenstva v elitni kategoriji MXGP po odsotnosti na dirki v Franciji padel na četrto mesto, vodilni tekmovalec, Italijan Antonio Cairoli pa je še povečal svoje vodstvo. Gajser za tretje uvrščenim Belgijcem Desallom zaostaja osemindvajset točk, za Cairolijem pa že šestinosemdeset. Vendar pa se svetovni prvak trenutno ne ubada z izračunom točk, saj želi najprej dokončno pozdraviti poškodbo.

Jernej in Peter Irt sta se odločila, da v oddaljeno Rusijo ne bosta odpotovala, ampak se bosta udeležila domače dirke evropskega prvenstva v Radizelu. Tam bodo tekmovali v kategorijah EMX 65 in EMX 85, organizatorji pa pričakujejo preko 60 motokrosistov iz desetih držav in potiho upajo na slovensko zmago.