V Semiču brez Gajserja in Gerčarja

Svetovni prvak v elitnem motokrosističnem razredu MXGP je do zadnjega upal, da bo pravočasno okreval.

Objavljeno
12. maj 2017 13.23
jer*Tim Gajser
J. P.
J. P.

Semič - Prva letošnja dirka skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v Semiču bo v nedeljo precej okrnjena, saj bosta manjkala vodilna domača motokrosista Tim Gajser in Klemen Gerčar. Svetovni prvak v kraljevskem razredu MXGP resda dobro okreva po hudem nedeljskem padcu v Kegumsu, a še ni dovolj nared, da bi že lahko sedel na motor.

Čeprav je do zadnjega upal, da bo okreval in se predstavil številnim domačim navijačem, pa ga v Semiču ne bo. Njegovo počutje je resda iz dneva v dan boljše, vseeno pa še ne takšno, da bi lahko tekmoval. Manjkal bo tudi Gerčar, ki ravno tako še okreva po poškodbi kolena, pod vprašajem je tudi nadaljevanje njegove sezone.

Kljub njuni odsotnosti pa bo dirka v odprtem razredu zelo zanimiva. Polne štartne rampe (na proge se vrača Jaka Može), ugodna vremenska napoved in prenovljena steza, ki omogoča tudi skoke do 40 metrov daleč, obetajo atraktivno preizkušnjo. Prve vožnje v najnižjih kategorijah se bodo začele ob 11. uri, v elitnem razredu MX open in MX2 pa dve uri pozneje.