Valentino Rossi z lastno ekipo

Italijanski motociklist Valentino Rossi, starosta v razredu motogp, ustanavlja svoje moštvo v najšibkejši konkurenci SP.

Objavljeno
26. september 2013 13.41
reu/MOTOR-RACING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Milano - Italijanski motociklist Valentino Rossi, kljub dopolnjenim že 34 pomladim še vedno eden najbolj prepoznavnih obrazov razreda motogp, bo v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva nastopal z lastno ekipo, vendar ne v elitnem razredu. Devetkratni šampion bo namreč skupaj z glavnim pokroviteljem, televizijsko postajo Sky Italia, ustanovil moštvo serije moto3 VR-46. V imenu ekipe se skrivata začetnici njegovega imena in priimka ter njegova štartna številka.

Rossi je že vložil vse potrebne dokumente za registracijo moštva. »V tej zasedbi bi priložnost radi ponudili italijanskim dirkačem, da bi se lažje uveljavili, da bi bili lahko konkurenčnejši tekmecem in da bi hitreje dosegli najvišjo možno raven,« je pojasnil Yamahin zvezdnik in dodal, da je že dogovorjen s KTM, ki bo njegovi zasedbi dobavil motorje. V resnih kombinacijah z VR-46 za prihodnjo sezono se že pojavljata 17-letni Romano Fenati, zmagovalec ene preizkušnje za SP v razredu moto3, in Rossijev 16-letni polbrat Luca Marini.