Video dokaz: Schumi je smučal »kvečjemu 20 km/h«

Smučarsko nesrečo Michaela Schumacherja v Meribelu je po naključju s pametnim telefonom posnel 35-letni Nemec.

Objavljeno
05. januar 2014 15.28
France Schumacher Injured
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Grenoble - Novo poglavje v zgodbi o smučarski nesreči nekdanjega dirkaškega asa in sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena Michaela Schumacherja pred natankom tednom dni med tradicionalnim družinskim oddihom v Meribelu je odprla javnosti zaenkrat še nepoznana priča, 35-letni Nemec, ki naj bi s pametnim telefonom povsem po naključju ujel Schumijev tragični trenutek. Prav v trenutku, ko je namreč snemal svojo boljšo polovico, se je v ozadju pojavil nekdanji Ferrarijev zvezdnik in na posnetku naj bi bil tudi njegov padec. Posnetek, ki se utegne v prihodnjih dneh pojaviti tudi na medmrežju, je že zasegla francoska policija, dokazoval pa naj bi tudi, da je nesrečni dirkaški rekorder smučal lagodno, s hitrostjo »kvečjemu 20 km/h«, s čimer bodo ovržene informacije francoskih in nemških medijev, češ da naj bi do nezgode prišlo pri visoki hitrosti.

Schumacherjeva menedžerka in predstavnica za stike z mediji Sabine Kehm pa je javnost pozvala, naj ne verjame slepo vsemu, kar o okoliščinah nezgode in Michaelovem trenutnem stanju objavijo krvi željni mediji. »Edini verodostojni vir informacij so zdravniki in njegov menedžment,« je poudarila Kehmova in še enkrat zažugala sedmi sili, naj spoštuje zasebnost poškodovančeve družine. Možje v belem, ki so v ponedeljek in torek kar v prostorih bolnišnice v Grenoblu izpeljali novinarski konferenci, so se odtlej zavili v molk, prihodnjič pa bodo spregovorili šele, ko se bo Schumijevo stanje spremenilo.

V zgodbo se je vpletel še en nekdanji as formule ena in relija, Poljak Robert Kubica, ki še kako dobro pozna trenutni položaj 45-letnega Nemca, saj je tudi njegovo življenje že nekajkrat viselo na nitki, predvsem pa so mu komajda rešili roko. »Po nesreči v reliju sem stalno poslušal, da tega ne bi smel početi. A če se pri nečem zabavaš, je normalno, da se temu ne boš kar tako odrekel,« je poudaril Kubica in se obregnil ob medije: »Bil sem v podobnem položaju in vem, kako nehvaležni znajo biti mediji za Michaela, njegovo družino in prijatelje.«