Slavko Zorman po bistriški nesreči že v domači oskrbi

Dirkača Slavka Zormana, ki se je poškodoval na gorski preizkušnji v Ilirski Bistrici, so že odpustili iz bolnišnice.

Objavljeno
03. september 2013 23.36
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Osmoljenec zadnje gorsko-hitrostne preizkušnje za slovensko državno prvenstvo Petrol Ilirska Bistrica 2013, izkušeni avtomobilist Slavko Zorman, si je lahko oddahnil, dirkaški prijatelji in bencinski privrženci pa z njim. Po hudi nesreči na sobotnem prvem treningu, ko je temeljito preoblikoval svojega modrega renaulta clia williamsa, tudi sam pa utrpel nekaj poškodb, so ga s helikopterjem odpeljali v postojnsko bolnišnico, iz katere pa so ga že včeraj odpustili. Novico je 47-letni voznik sporočil kar prek socialnega omrežja.

»Hvala vsem za spodbude, zdaj pa je na vrsti 'cajtanje',« je po tem, ko se je vrnil v domačo nego, na svojem Facebook profilu objavil Zorman, ki so mu številne spodbudne želje in besede izrazili dirkaški kolegi, avtomobilistični funkcionarji in privrženci bencinskih športov. Slavko je sicer novi državni prvak v paralelnem relikrosu v razredu II, na gorsko-hitrostnih dirkah pa je pred nesrečno Ilirsko Bistrico držal tretje mesto v generalni razvrstitvi.

Nesreča se je sicer pripetila po prvi šikani v hitrem levem ovinku, ko je Zorman z zadnjo desno gumo zadel robnik, poplesal po progi, s prednjim delom grdo trčil v podporni zid in se nekajkrat prevrnil. Pri tem si je poškodoval ramo in vretence hrbtenice, od včeraj pa se zdravi v domači oskrbi. Pridružujemo se željam po čimprejšnjem okrevanju in hitri vrnitvi na dirkalne steze.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate nesrečo Slavka Zormana na gorsko-hitrostni preizkušnji v Ilirski Bistrici.