uvodna treninga Hamiltonu, Kimi v zaščitni ogradi

Na prvem in drugem prostem treningu pred VN Južne Koreje je bil najhitrejši britanski dirkač Lewis Hamilton (Mercedes).

Objavljeno
04. oktober 2013 10.49
AUTO-PRIX-KOR-F1
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Jeongam - Karavana formule 1 se je preselila v Jeongam, ki bo ta konec tedna gsotil dirko za VN Južne Koreje. Ritem je danes z najhitrejšim časom tako na prvem kot tudi drugem prostem treningu odmeril Britanec Lewis Hamilton (Mercedes). Sledil mu je aktualni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki je na obeh treningih dosegel drugi čas. Tretji je bil na prvem preizkusu njegov moštveni kolega Avstralec Mark Webber, na drugem pa Nemec Nico Rosberg (Mercedes).

»Ta konec tedna imam dober oblutek. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje že v petek dirkal tako dobro,« je bil dobrih obetov vesel Hamilton. Tudi Vettel, ki bo v Jeongamu skušal zmagati že četrtič zapored, je priznal, da bo dirkač Mercedesa najbrž v nedeljo njegov najhujši tekmec. »Pričakujem zelo tesno dirko,« je dejal nemški as.

Vettel ima pred dirko v Južni Koreji 60 točk naskoka pred prvi m zasledovalcem v SP, Špancem Fernandom Alonsom, ki je na prvih treningih dosegel šesti in sedmi čas. Šest dirk pred koncem ima trikratni svetovni prvak na dosegu tudi že četrto krono.

Na mirno sončno dopoldne je za nekaj razburjenja poskrbel Finec Kimi Räikkönen, ki je sicer na obeh treningih vpisal šele osmi čas. A bi lahko ob koncu prvega uradnega dela dirke tudi že končal svoje nastope v Južni Koreji, saj se je s svojim Lotusom v zadnjem ovinku steze zaletel v zaščitno ogrado iz gum. Bodoči voznik Ferrarija jo je k sreči odnesel brez posledic in sam zlezel ven iz dirkalnika. Se pa pri Lotusu bojijo, da bi imel Finec zaradi nezgode znova več težav z bolečinami v hrbtu, ki so ga ovirale na zadnji dirki v Singapurju.