Viñales v Mugellu upravičil vlogo favorita, hiter tudi Rossi

Na toskanskem dirkališču Valentina Rossija spremlja truma oboževalcev, oddolžil se jim je z drugim mestom v kvalifikacijah.

Objavljeno
03. junij 2017 18.19
Italy Moto GP
N. Gr.
N. Gr.
Mugello - Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu bosta s prvih mest elitnega razreda motoGP pričakovano začela Yamahina dirkača. V kvalifikacijah si je prvo mesto priboril Španec Maverick Viñales, drugi je bil v italijanskem Mugellu domači adut Valentino Rossi.

Za ljubljenca domačih navijačev Rossija je tudi drugo mesto zelo lepa napoved za nedeljo, saj je bil njegov nastop na domači dirki nekaj časa celo vprašljiv zaradi nespametnega padca na treningu z motorjem za motokros, a je do dirkaškega konca tedna pred množico domačih pristašev dovolj okreval, da lahko vozi v boju za vrh. Rossiju so največ težav povzročala rebra, zaradi katerih je težko dihal, a je žilavi Rossi stisnil zobe. Pravi, da bo imel največ težav v dolgih ovinkih, a da vseeno ne bo vrgel puške v koruzo. 

Za Vinalesa je bil to tretji letošnji pole position, na koncu je prednost pred moštvenim tekmecem znašala 0,239 sekunde. Iz prve vrste bo šesto dirko sezone v elitnem razredu v nedeljo začel še en Italijan Andrea Dovizioso z Ducatijem. Razočaral je svetovni prvak, Španec Marc Marquez, ki je pred kvalifikacijami napovedoval vožnjo na glavo. Mladi Španec se očitno na progi v Mugellu ni znašel, štartal bo s šestega mesta, pred njim sta še rojak Dani Pedrosa in Ducatijev voznik Michele Pirro. 

V skupnem seštevku SP ima po petih dirkah Vinales na vrhu 85 točk, za njim pa je precejšnja gneča, saj ima drugi Pedrosa 68 točk, tretji Rossi 62, četrti Marc Marquez pa 58.