Webbru ne dišijo vprašanja o svetovnem prvaku Vettlu

Načrtovano uvodno dirko svetovnega prvenstva 2011 v formuli ena (13. marca) so odpovedali zaradi političnih in socialnih nemirov v Bahrajnu, zato so moštva ta teden na testiranjih v Barceloni. Prvi dan je bil najhitrejši Mark Webber (Red Bull), ki ga živcirajo številna vprašanja novinarjev o njegovem odnosu s svetovnim prvakom in moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom. 

Objavljeno
09. marec 2011 11.28
Rok Tamše, delo.si
Rok Tamše, delo.si
Barcelona - Avstralec Mark Webber, ki je postavil rekordni čas kroga na predsezonskih testiranjih (1:22,544) se bo vselej z grenkobo spominjal sezone 2010, v kateri je bil vodilni med vozniki dober del sezone, na koncu pa je zasedel tretje mesto. Takrat se je 34-letni Avstralec med drugim obregnil ob vodstvo svojega moštva, češ da je favoriziralo 23-letnega Sebastiana Vettla.

»V zadnji sezoni sva se s Sebastianom veliko naučila. Novinarji so se kar malce zaljubili v pisanje o najinem odnosu. Upam, da me ne bodo več spraševali, če maram Sebastiana, ko bom denimo star 70 let,« je dejal jezični Avstralec, ki je zmagal na šestih dirkah formule 1, od tega je bil štirikrat najhitrejši lani.

Testiranja pred novo sezono kažejo, da ima Red Bull v RB7 spet izjemno močan dirkalnik. » Res je, dober avto imamo. Toda ne mislimo izzivati sreče in napovedovati, kako bomo razbili vso konkurenco že na prvi dirki. To bi bilo naivno. Tam bodo vsi nastopili s podobnimi pričakovanji, predvsem Ferrari in McLaren,« je previden Webber pred prvo dirko 27. marca v Melbournu.

»Več bom lahko povedal po preizkušnji za veliko nagrado Avstralije. V soboto, na predvečer dirke, nam bo jasnih že 60 odstotkov slike o naši moči, preostalih 40 odstotkov bo znanih po dirki,« je napovedal Webber.

Sicer bodo testiranja v Kataloniji potekala do sobote. Špansko moštvo Hispania, ki se je znašlo v denarnih težavah, še vedno ni predstavilo svojega dirkalnika niti drugega voznika, ki bi tekmoval ob Indijcu Narainu Karthikeyanu. Morda bo uradna predstavitev moštva konec tedna.


Velika nagrada Japonske tudi v 2012

Prihodnost dirke za veliko nagrado Japonske v Suzuki, kjer bodo letos motorji rohneli 9. oktobra, je bila zelo negotova zaradi umika Honde, Toyote in proizvajalca pnevmatik Bridgstonea. Toda prizorišče, ki je v lasti Honde, bo vendarle tudi prihodnje leto gostilo karavano formule ena, poroča japonska agencija Kyodo.

Sicer je edini japonski voznik v sezoni 2011 Sauberjev Kamui Kobajaši.