Williams se je vdal, Massa ostal praznih rok

Čeprav pri tretjeuvrščenem konstruktorju F1 Williamsu vztrajajo, da niso grešili, so odstopili od pritožbe.

Objavljeno
20. november 2015 10.57
AUTO-PRIX-F1-BRA-PRACTICE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sao Paulo - Eden od osmoljencev predzadnje preizkušnje v letošnjem koledarju svetovnega prvenstva formule ena, velike nagrade Brazilije v Sao Paulu, je bil pred domačimi navijači tudi Williamsov 34-letni veteran Felipe Massa, ki so ga diskvalificirali zaradi krepko preveč ogrete zadnje desne pnevmatike. Mejna temperatura je namreč 110, medtem ko so jo Brazilcu pred štartom v boksih ogreli na kar 137 stopinj Celzija.

Sprva so pri Williamsu nameravali vložiti pritožbo na diskvalifikacijo, a so nato od nje odstopili, saj jim ne bi prinesla nobenih (točkovnih) koristi, zgolj seči bi morali v žep za plačilo stroškov postopka. Primer je tako končan, pri moštvu iz Grova pa vseeno vztrajajo pri svojem, da namreč prekrška niso storili in da imajo dokaze za to, da so grelci pnevmatiko ogreli »le« do 107 stopinj Celzija.

Če Masse ne bi diskvalificirali, bi zasedel osmo mesto in si tako zagotovil dodatne štiri točke, kar pa v skupnem seštevku, v katerem pred zadnjo preizkušnjo v Abu Dabiju drži šesto mesto, ne bi ničesar spremenilo, ravno tako ne bi imel od tega nobene koristi Williams, ki si je že predčasno zagotovil tretje mesto v konstruktorskem seštevku.