Wolff: S Hamiltonom bomo po sezoni govorili o novi pogodbi

Vodja Mercedesa Toto Wolff je razkril, da želijo v moštvu oba trenutna dirkača Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga.

Objavljeno
13. oktober 2014 19.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Soči - Nemško moštvo formule ena Mercedes bo po koncu sezone začelo pogovore z Britancem Lewisom Hamiltonom o podpisu nove pogodbe, je potrdil šef ekipe Toto Wolff.

Pri Mercedesu so zelo zadovoljni z rezultati obeh svojih članov Lewisa Hamiltona in Nemca Nica Rosberga, ki sta glavna kandidata za naslov svetovnega prvaka, zato bi ju radi zadržali v svojih vrstah.

Rosberg je letos že podpisal novo triletno pogodbo v višini 55 milijonov evrov, zdaj pa nemškemu moštvu preostale le še to, da se dogovorijo tudi s Hamiltonom, ki mu pogodba poteče konec leta 2015.

»Oba dirkača imata veljavni pogodbi do leta 2015 in tudi v prihodnje bi ju radi imeli v svojih vrstah, saj sta pripomogla k uspehu ekipe, poleg tega pa se zelo dobro poznata in se spoštujeta. Z Lewisom smo se dogovorili, da ga bomo med bojem za svetovnega prvaka pustili pri miru. S tem bi mu radi dali enake možnosti kot Nicu, zato se bodo pogovori začeli po zadnji dirki v Abu Dabiju,« je pojasnil Wolff.

Mercedes si je na nedeljski VN Rusije v Sočiju že zagotovil naslov svetovnega prvaka med konstruktorji, zdaj pa je odprto le še vprašanje prvaka med posamezniki. Tri dirke pred koncem najbolje kaže Hamiltonu (291 točk), drugi je Rosberg (274), tretji pa Avstralec pri Red Bullu Daniel Ricciardo (199).

Naslednja preizkušnja svetovnega prvenstva bo 2. novembra v ameriškem Austinu.