Z »mačkom« na fotografiranje

Lewis Hamilton bo po divjem tednu jutri lovil svojo prvo zmago na dirki formule 1 v Braziliji.

Objavljeno
14. november 2015 00.13
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – V Sao Paulu, kjer bo jutri (s štartom ob 17. uri) na sporedu predzadnja letošnja dirka v formuli 1, še zmeraj odmeva prometna nesreča, ki jo je Lewis Hamilton v noči s ponedeljka na torek povzročil v Monte Carlu. O njej prihajajo na dan različne in nasprotujoče si informacije, zanimivo, da tudi od povzročitelja samega.

V Mercedesu so poskušali sprva prikriti vse skupaj, češ da je 30-letni Anglež proti Braziliji pozneje, kot je bilo predvideno, odletel zaradi vročine. Ko so spoznali, da bo nesreča prej ali slej prišla v javnost, je eden od predstavnikov moštva za Bild vendarle razkril, da je Hamiltona v ponedeljek ponoči v Monte Carlu s paganijem zondo, ki od 0 do 100 km/ pospeši v 2,6 sekunde in doseže končno hitrost 350 km/h, zaneslo s ceste, pri tem pa je trčil v enega od parkiranih avtomobilov.

To je prek instagrama zaupal tudi novi-stari svetovni prvak. »Rad bi vam sporočil, zakaj se v zadnjih dneh nisem javljal na družbenih omrežjih. Nisem se počutil dobro, imel sem vročino, vendar tudi prometno nezgodo v Monaku. V njej nihče ni bil poškodovan, kar je najpomembneje. Toda avtomobil, s katerim sem trčil v parkiranega, je kar precej uničen. Govoril sem s svojim moštvom in zdravnikom, skupaj pa smo se odločili, da si bom odpočil doma in proti Sao Paulu odpotoval dan pozneje,« se je razpisal Hamilton in se za konec še opravičil: »Vsi moramo prevzeti odgovornost za naša dejanja. Napake se prikradejo vsakomur, pomembno je, da se na njih učimo.«

Ko je v četrtek prispel na prizorišče velike nagrade Brazilije, kjer – mimogrede – še nikoli ni okusil slasti zmage, je bil potrt in slabe volje. To je jasno pokazal tudi napram fotografom, ki so ga (kot vselej) oblegali na slehernem koraku in ga tokrat vidno spravljali ob živce. Na Mercedesovi novinarski konferenci so nato predstavnikom »sedme sile« prepovedali postavljati vprašanja o nesreči s paganijem zondo, ki je vreden debela dva milijona evrov.

Medtem so britanski mediji izbrskali, da je do nezgode prišlo dan po zabavi za rojstni dan njegove matere Carmen Larbalestier, ki ga je – kot se je zaupal nekomu – »ubila«. Vročina, ki je uradni razlog njegovega poznejšega prihoda na prizorišče 18. letošnje dirke za SP, naj bi bila seštevek divjih proslavljanj lovorike v zadnjem poldrugem tednu, v katerem svojemu telesu ni privoščil prav veliko počitka.

»Malce sem že izčrpan. V zadnjem obdobju sem imel dosti obveznosti in zabav. Ker sem hkrati ves čas treniral, da sem vzdrževal telesno pripravljenost, nisem prav veliko spal,« je priznal. Po pisanju časnika The Sun naj bi ga tako po vrnitvi iz Mehike prejšnji konec tedna videli v enem od nočnih klubov v Londonu, kjer se je – zanimivo – zabaval v družbi (nekdanjega) dekleta Nicole Scherzinger.

Sledila je zabava za materin rojstni dan, ki jo je sam organiziral in na katero je med drugimi pripeljal tudi pop pevko Jessie J. Naslednje jutro ga je čakalo fotografiranje v znamenitem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds, na katerega je – kakor je sam priznal – prišel z »mačkom«.

»Teden po mehiški preizkušnji je bil izjemno naporen. Na zabavi smo popili ogromno, kar se mi je poznalo. Počutil sem se grozno. To ni bilo dobro, konec koncev naj bi bil na fotografijah videti svež,« se nase še zdaj jezi Hamilton, ki je včeraj omenil, da se počuti že dosti bolje.

To je pokazal tudi na dirkališču Joseja Carlosa Paceja, na katerem je bil na uvodnem prostem treningu najhitrejši (z več kot pol sekunde prednosti pred Nicom Rosbergom), na drugem pa je z nekaj manjšim zaostankom zaostal le za omenjenim moštvenim tekmecem, ki sicer brani zmago na veliki nagradi Brazilije.