Za piko na i Gerčarju še državni naslov

V Orehovi vasi se je končalo letošnje državno prvenstvo v motokrosu. Naslov Klemnu Gerčarju.

Objavljeno
06. oktober 2013 21.18
KLEMEN GERCAR
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Orehova vas - Slovenski motokrosist Klemen Gerčar, svetovni prvak v razredu MX3, je sezono zaključil z zmago na državnem prvenstvu v kraljevi kategoriji open. Letošnje državno prvenstvo se je končalo s peto dirko v Orehovi vasi.

Njegov edini resni tekmec je bil 17-letni Tim Gajser, je z dvojno zmago na zadnji dirki sicer dokazal, da je v odlični formi, ki v kombinaciji s poltovarniško Hondo 450 tvori pretrd izziv tudi za Gerčarja. »Naslova sem seveda zelo vesel in mi pomeni piko na i k odlični sezoni, ki jo bo kar težko ponoviti. Na vsaki dirki vedno startam na zmago, a danes proti izredno razpoloženemu Timu enostavno ni šlo. Bila sva tesno skupaj, res pa je, da bi s pretiranim tveganjem lahko staknil le še kakšen padec ali poškodbo, kar pa bi bila velika neumnost, saj sem zaradi Timove odsotnosti na dirki v Šentvidu pri Stični moral prvo vožnjo le končati in naslov je bil moj,« je po zmagi povedal Gerčar, ki se že pripravlja na naslednjo sezono, ko se seli v elitno kategorijo MXGP.

»Ta dirka je v bistvu že del priprav na naslednjo sezono, ki jo bom vozil s Hondo. Motor od Davida Phillipaertsa je izjemen, samo pomislim kam mora zaviti in že me uboga. Tudi zaloga moči je ogromna in motor res neverjetno vleče,« je strnil svoje vtise s prve uradne dirke na Hondinem motorju Gajser, ki bo prihodnje leto vozil v razredu MX2.

 

Motokrosiste čaka letos še ena domača preizkušnja in sicer dirka za pokalno tekmovanje, ki bo že prihodnjo nedeljo v Prilipah pri Brežicah.