V kvalifikacijah v Barceloni Hamilton spet skočil na vrh 

Veliko nagrado Španije bo iz najboljšega položaja začel Lewis Hamilton, v prvi vrsti še Sebastian Vettel.

Objavljeno
13. maj 2017 14.50
MOTOR-F1-SPAIN/
N. Gr.
N. Gr.

Barcelona - V Španiji se je na tretjem prostem treningu razmerje moči spremenilo. Potem ko je prva dva treninga prepričljivo dobil Lewis Hamilton, se je s tretjega na prvo mesto danes prebil Kimi Räikkönen, tik za njim se je uvrstil tudi ekipni kolega in tekmec v Ferrariju Sebastian Vettel. 

Tretji čas je pričakovano dosegel Hamilton, letos v prvenstvu F1 večinoma spremljamo le dvoboj Ferrarija in Mercedesa, ostale ekipe pa se le redko vmešajo v boj za sam vrh. Finec Valteri Bottas je imel nekaj težav z dirkalnikom, zato je šele 10 minut pred koncem treninga prvič zapeljal na stezo, a vseeno postavil četrti čas treninga. 

V kvalifikacijah je Hamilton spet skočil na vrh, v prvi vrstu mu bo s Ferrarijem družbo delal Sebastian Vettel, vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Finec v Mercedesu Valteri Bottas je bil tokrat nekoliko hitrejši od Finca v Ferrariju Kimija Räikkönena. 

Medtem so se oglasili tudi iz McLarna, ki je včeraj spet odpovedal, Fernando Alonso pa ni mogel končati niti treninga. Španec je vse bolj obupan. »Ne gre se za moj ugled in moje dosežke, tukaj predvsem Honda razprodaja ugled po dolgem in počez. Trudim se na vse moči, a če dirkalnik ne deluje, enostavno en morem pomagati.« Pri McLarnu se zavedajo, da bo Alonso po sezoni odšel drugam, če hitro ne naredijo velikega napredka, to so potrdili tudi pri ekipi. Alonso naj bi bil sicer naklonjen podaljšanju pogodbe, a le, če bo dirkalnik konkurenčen Mercedesu in Ferrariju. Največji problem so prav hondini motorji, ki so izjemno nezanesljivi.