Žagar 14. v Pragi, zmagal Doyle

Sezona serije Grand Prix se bo po praški preizkušnji nadaljevala 24. junija v danskem Horsensu.

Objavljeno
10. junij 2017 23.47
Speedway Krško
A. V.
A. V.
Praga - Na četrti letošnji preizkušnji svetovnega prvenstva v speedwayu je v Pragi najboljši slovenski dirkač Matej Žagar končal na 14. mestu s štirimi točkami. Zmagal je Avstralec Jason Doyle pred Američanom Gregom Hancockom in Čehom Vaclavom Milikom. V skupnem seštevku SP je v vodstvu Poljak Patryk Dudek.

Žagar je v Pragi že dvakrat stal na stopničkah. Po drugem mestu pred 11 leti je bil lani tretji. Letos mu ni šlo tako dobro, v prvih dveh vožnjah je ostal brez točk, potem pa dobil le še skupno štiri za dve tretji in eno drugo mesto, tako da je bil s 14. mestom daleč od polfinala.

V boju za vrh v Pragi sta se iz prvega polfinala v odločilno vožnjo uvrstila Greg Hancock in Vaclav Milik, ki je na domačem tekmovanju nastopil s povabilom prireditelja, iz drugega pa Patryk Dudek in Jason Doyle. V velikem finalu je nato brez stopničk ostal Poljak, ki pa je za točko še obdržal skupno vodstvo.

Skupno je v SP zdaj Dudek še prvi z 51 točkami, današnji zmagovalec Doyle jih ima 50, tretji je Slovak Martin Vaculik s 44. Žagar je na 13. mestu s 25 točkami.

Sezona serije Grand Prix se bo po praški preizkušnji nadaljevala 24. junija v danskem Horsensu.