Žagar šesti v Daugavpilsu, popolno slavje Poljakov

Sezona serije Grand Prix, elitnega tekmovanja speedwayistov v SP, se bo nadaljevala čez 14 dni v Pragi.

Objavljeno
27. maj 2017 23.08
Matej Žagar
A. V., STA
A. V., STA
Daugavpils - Slovenski speedwayist Matej Žagar je na dirki svetovnega prvenstva v Latviji osvojil šesto mesto. Zmagal je Poljak Piotr Pawlicki, ki je prvič slavil na najvišji ravni, na drugo in tretje mesto pa sta se na preizkušnji v Daugavpilsu uvrstila njegova rojaka Patryk Dudek in Maciej Janowski.

V skupnem seštevku SP po treh dirkah sezone je zdaj Žagar na 11. mestu z 21 točkami. Vodi Dudek z 38, drugi je Avstralec Jason Doyle s 37, tretji pa z enakim številom točk Šved Fredrik Lindgren.

Žagar je predtekmovanju zbral deset točk in se zanesljivo uvrstil v polfinale. V posamičnih vožnjah je enkrat zmagal, bil trikrat drugi in enkrat tretji, v polfinalu pa nato ni imel prave možnosti in je po slabšem startu končal na četrtem mestu ter ostal brez velikega finala. Njegov točkovni izkupiček desetih točk pa je zadoščal za šesto mesto.

V 17. vožnji je bil Žagar vpleten tudi v grd padec, ko se je zaletel v Janowskega, ki je pred njim izgubil nadzor nad motorjem in padel, v oba dirkača na tleh pa se je nato zaletel še en Poljak Bartosz Zmarzlik. Na srečo se je grdo trčenje za vse vpletene končalo razmeroma dobro, vsi pa so lahko sami prišli do boksov in tudi nadaljevali dirko.

V velikem finalu, kjer so vozili trije Poljaki in Doyle, je nato slednji ostal brez stopničk na četrtem mestu.

Sezona serije Grand Prix, elitnega tekmovanja speedwayistov v SP, se bo nadaljevala čez 14 dni v Pragi.