Žagar v Stockholmu do drugega mesta

Slovenski spidvejist Matej Žagar je na dirki SP v Stockholmu zaostal le za Dancem Nielsom Kristianom Iversenom.

Objavljeno
22. september 2013 00.16
Sweden Speedway World Championships
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Stockholm - Na predzadnji dirki svetovnega prvenstva v spidveju je slovenski predstavnik Matej Žagar prišel do nove vrhunske uvrstitve. V Stockholmu ga je na VN Skandinavije premagal le Danec Niels-Kristian Iversen, tretji je bil Poljak Jaroslaw Hampel. To so za Žagarja tretje stopničke v sezoni.

V rednem delu dirke je Žagar odlično začel. V prvih treh vožnjah je trikrat zmagal, nato bil enkrat drugi in enkrat tretji ter se z 11 točkami zanesljivo uvrstil v polfinale. Tam je z drugim mestom za Hamplom brez težav prišel še do odločilne vožnje, kjer je po odličnem startu tudi povedel, nato pa ga je prehitel Iversen in vodstvo obdržal do konca.

Žagar si je z novimi 15 točkami skorajda zanesljivo zagotovil tudi nastop v SP v naslednji sezoni. Neposredni nastop ima namreč zagotovljena prva osmerica skupnega seštevka, Žagar je zdaj trdno na sedmem mestu s 107 točkami. Avstralec Darcy Ward na osmem zaostaja že 16 točk.

Dirko v Stockholmu je zaznamoval tudi hud padec poljskega veterana Tomasza Golloba, ki so ga po trčenju z Woffindnom že v prvi vožnji prepeljali v bolnišnico, po prvih informacijah ima pretres možganov.