Zelena luč za Valentina Rossija

Yamahin motociklistični »doktor« bo lahko nastopil na nedeljski domači dirki SP v razredu moto gp v Mugellu.

Objavljeno
01. junij 2017 17.23
J. P.
J. P.

Mugello - Na šesti dirki sezone svetovnega prvenstva elitnega motociklističnega razreda moto gp, nedeljski domači veliki nagradi Italije v Mugellu, bo nastopil tudi Yamahin »doktor« Valentino Rossi, ki je bil nekaj časa vprašljiv zaradi nedavnega padca in posledičnih lažjih poškodb na treningu motokrosa na stezi v Cavallari.

Zdaj pa so mu možje v belem po opravljenem zdravniškem pregledu, ki ni pokazal izstopajočih posebnosti, prižgali zeleno luč za tekmovanje na prizorišču, na katerem je zmagal kar sedemkrat zapovrstjo med letoma 2002 in 2008, v zadnjih sedmih letih pa so bili za konkurenco prehitri španski vozniki, petkrat - tudi lani - zdajšnji Ducatijev as Jorge Lorenzo.

Še včeraj je prekaljeni 38-letnik tarnal nad hudimi bolečinami, ki so posledica lažjih poškodb jeter in ledvic, zdaj pa - kot je ocenila komisija v sestavi dr. Giancarlo di Filippo (zdravniški direktor FIM), dr. Remo Barbagli (vodja zdravniške službe na dirkališču v Muggelu) in dr. Angelo Charte (zdravniški direktor moto gp) ovir ni več. Italijan bo preventivno izpustil današnjo novinarsko konferenco, na jutrišnjih prostih treningih pa bo ocenil, kako močno ga bodo bolečine ovirale med dirkanjem.