Banque Royale Slavija - Zavarovalnica Maribor Olimpija 1:6 (1:2, 0:2, 0:2)

Ljubljanska tekmeca ZM Olimpija in BR Slavija sta tretjič prekrižala palice v finalu slovenskega prvenstva. V hali Tivoli je slavila Olimpija, državni prvak pa ne bo znan pred nedeljo.

Objavljeno
21. marec 2007 20.18
Zavarovalnica Maribor Olimpija - Banque Royale Slavija 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Ljubljana – Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva premagali Banque Royale Slavijo s 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) in povedli z 2:1 v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo v petek, znova v dvorani Tivoli.

"Gostje" narekovali tempo od vsega začetka

Na tretji finalni tekmi so bili formalni gostitelji Založani, pa čeprav je bila tekma spet v hramu tekmeca, dvorani Tivoli. Uradni gostje so hitro pokazali, da se v dvorani dobro počutijo in so povedli že v tretji minuti, ko je po hitrem prodoru Lou Dickenson matiral Anžeta Ulčarja. Vratar Ljubljančanov Klemen Mohorič se je izkazal v sedmi minuti, ko je že ležal na tleh, a je s palico še odbil strel Petra Šlamiarja. Nemočen pa je bil šest minut kasneje, ko je do ploščka kakšen meter od modre črte prišel Mare Kumar in ga silovito poslal v mrežo. A ni dolgo ostalo pri neodločenem izidu, številčno premoč Olimpije je z zadetkom, po prvem neuspešnem poskusu Gregorja Slaka, izkoristil branilec Robert Ciglenečki.

Hitro povišanje vodstva v nadaljevanju

Olimpija je v drugem delu hitro povišala vodstvo. Ob številčni prednosti, Žiga Pavlin je na klopi za kaznovane sedel le tri sekunde, je vratar Ulčar ob strelu Slaka slabo posredoval in plošček mu je iz roke ušel v gol. Svoje priložnosti z igralcem več Založani nato niso izkoristili, bolj uspešni pa so bili "gostje" v zeleno-belih dresih. V 29. minuti, ko sta bila v desetih sekundah izključena Založana Aleš Burnik in Anže Emeršič, se je branilec Ciglenečki spet prelevil v napadalca in s topovskim strelom premagal Ulčarja. Prevlado Olimpije je, ob novi premoči z dvema igralcema na ledu, neuspešno s strelom v vratnico v 32. minuti potrjeval Mitja Šivic, poskus Slavije z močnim strelom Pavlina pa je uspešno ustavil Mohorič. Založani so z nespametnimi prekrški vse več časa presedeli na kazenski klopi (samo v drugi tretjini 16 minut), a do spremembe izida v tem delu ni več prišlo.

Ulčar ni bil razpoložen


Zadnjih 20 minut je Olimpija začela spet z dvema igralcema več na ledu, za nov zadetek pa je potrebovala 44 sekund, strelec je bil Matej Hočevar. Visoko vodstvo je nato malo uspavalo zeleno-bele, do sape so prišli tudi igralci v črno-rumenem, vendar razen strela Marka Češnjaka ob številčni prednosti niso resneje ogrozili Mohoriča. Za potrditev zmage pa je v 54. minuti s šestim zadetkom poskrbel Andrej Hebar, ko je plošček ob tokrat ne najbolj razpoloženem Ulčarju poslal v zaloški gol.

Finale se bo s četrto tekmo nadaljeval že v petek ob 17.30, če bo Olimpija uspešna, pa bo imela prvi zaključni plošček za naslov prvaka že v nedeljo, ko je na sporedu peta tekma.