Barça še vedno lovi Čigrinskega

Barcelona je ponudbo za branilca Šahtarja Dmitra Čigrinskega povečala na 25 milijonov evrov. Trener Pep Guardiola želi okrepiti moštvo z 22-letnim Ukrajincem še pred iztekom prestopnega roka 31. avgustom.

Objavljeno
26. avgust 2009 14.39
P. Z.
P. Z.
Barcelona - "Zna igrati nogomet in potrebujemo ga v moštvu," je trener Pep Guardiola izjavil za katalonsko televizijo TV3. Šahtar, ki se bo v Barcelono pomeril na petkovem evropskem superpokalu v Monte Carlu, se ne želi odreči odličnemu branilcu Dmitru Čigrinskemu, toda španski prvaki so zelo vztrajni, saj trener meni, da ima Barcelona še največ težav v zadnji liniji.

"Šahtar je zahteval astronomsko odškodnino, pogovori še trajajo," je potrdil predsednik Barcelone Joan Laporta. Barcelona ima težav na mestu osrednjega branilca, saj je poškodovan Rafa Marquez. Katallonci so v zadnji sezoni osvojili največje tri lovorike, v novi sezoni pa merijo kar na sedem lovorik - državno prvenstvo, oba španska pokala, ligo prvakov, medcelinski pokal in evropski superpokal. Pred dnevi so že osvojili španski superpokal po zmagi proti Athleticu iz Bilbaa.

Visoki Čigrinski (190 cm) je standardni član Šahtarja in je za ukrajinsko reprezentanco zbral že 15 nastopov.