Barca še naprej zbira srebrnino

Nogometaši Barcelone po minuli zgodovinsko uspešni sezoni v novi napadajo kar šest lovorik. Prvo so osvojili sinoči, potem ko so tudi na povratni tekmi španskega superpokala gladko premagali Atletico iz Bilbaa (3:0).

Objavljeno
24. avgust 2009 13.26
P. Z./STA
P. Z./STA
Barcelona - Priložnost za naslednjo lovoriko bodo imeli Katalonci že v petek, ko se bodo v Monte Carlu v evropskem superpokalu pomerili s Šahtjorjem iz Donjecka. Gre za tekmo med evropskimi prvaki in zmagovalci pokala UEFA. Nato FC Barceloni preostane še nastop na svetovnem klubskem prvenstvu decembra letos, evropska liga prvakov ter domači tekmovanji.

Evropski prvaki in najboljše moštvo na Pirenejskem polotoku so si zmago v domačem superpokalu, tekmi med prvakom lige in v tem primeru finalistom pokala, zagotovili že na prvi tekmi, ki so jo dobili z 2:1. Tokrat so morali gledalci na stadionu Camp Nou na prvi zadetek čakati do začetka prvega polčasa, ko je zadel Lionel Messi. Isti igralec je povišal na 2:0 iz enajstmetrovke, Bojan Krkić pa je minuto po vstopu v igro postavil končni izid 3:0.

Najdražja okrepitev Barcelone v vsej njeni zgodovini Zlatan Ibrahimović je igral sedemdeset minut in bil v prvem polčasu blizu zadetka. Njegov močan strel je s skrajnimi močmi odbil vratar Gorka Iraizoz, tudi sicer najboljši gostujoči igralec na terenu.