Barcelona ne pozna usmiljenja

Barcelona ne samo, da uspešno brani naslov španskega prvaka. S tekmeci se poigrava kot mačka z mišjo. Nazadnje je v gosteh premagala Santander s 4:1 in ima po 4 kolih razliko v golih 14:3.

Objavljeno
23. september 2009 10.07
P. Z.
P. Z.
Santander - Evropski prvak Barcelona je pozno sinoči prikazala še eno veličastno predstavo in na gostovanju pri Racingu iz Santanderja zmagala s 4:1. S tem je dosegla četrto zmago na prav toliko tekmah. Lionel Messi, ki je v dresu Argentine povsem neprepoznaven, je zablestel z dvema goloma, po enega pa sta prispevala Zlatan Ibrahimović in Gerard Pique.

Messi, ki je prejšnji teden podaljšal zvestobo katalonskemu klubu do leta 2016, je zdaj že pri petih golih in vodi na lestvici strelcev v španskem prvenstvu. Edina slaba novica za Barco je poškodba Ibrahimovića, ki je odšepal z igrišča po zvinu gležnja in utegne izpustiti kakšen teden ali dva. Barcelona je zdaj tri točke pred Real Madridom, ki ga danes čaka težka tekma pri Villarrealu.

Uvodni gol je v 21. minuti z glavo dosegel Ibrahimović, po lepi izmenjavi med Xavijem in Messijem. Tri minute kasneje je slednji zabil prvi gol s svojo levico. Podajalec je bil spet Xavi. Še dve minuti zatem je Ibrahimović omogočil zadetek branilca Piqueja. Po samo 27 minutah je bil zmagovalec odločen. Za najlepšo potezo na srečanju je poskrbel kdo drug kot Messi, ki je preigral pol domače obrambe in z roba 16-metrskega prostora razparal pajčevino z vrat. Častni zadetek za gostitelje je dosegel Oscar Serrano.

Izidi 4. kola:

Racing Santander : Barcelona 1:4

Sevilla : Mallorca 2:0

Danes:
Atletico Madrid : Almeria
Espanyol : Malaga
Valladolid : Osasuna
Villarreal : Real Madrid
Xerez : Deportivo
Tenerife : Athletic Bilbao
Getafe : Valencia

Četrtek:
Sporting Gijon : Zaragoza