Barrichello 2010 pri Williamsu?

Brazilski dirkač formule 1 Rubens Barrichello bo v naslednji sezoni zamenjal ekipo. V letošnji  vozi za moštvo Brawn, v naslednji pa naj bi se preselil k Williamsu.

Objavljeno
12. oktober 2009 23.48
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Sao Paulo  - Brazilski dirkač formule 1 Rubens Barrichello bo po poročanju lokalnih časnikov v naslednji sezoni zamenjal ekipo. V letošnji, do konca sta še dve preizkušnji, vozi za moštvo Brawn, v naslednji pa naj bi se preselil k Williamsu.

Časnik Folha de Sao Paulo je zapisal, da je brazilski veteran že podpisal enoletno pogodbo z Williamsom za sezono 2010 z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Precej večja kot doslej naj bi bila tudi njegova plača - namesto dveh milijonov dolarjev letno, kolikor dobi pri Brawnu, naj bi mu Williams plačal štirikrat toliko in še dodatne bonuse ob morebitnih zmagah.

Barrichello ima še nekaj teoretičnih možnosti za letošnji naslov prvaka. Dve dirki pred koncem, dirkači bodo vozili le še ta konec tedna v Braziliji in 1. novembra v Dohi, ima 14 točk zaostanka za moštvenim sotekmovalcem Britancem Jensonom Buttonom.