Bečirovič z Grki v četrtfinale

Sani Bečirovič je na četrtkovi tekmi košarkarske evrolige Panathinaikosa in Efes Pilsna v dobrih 30 minutah vknjižil 16 točk, sedem skokov, štiri podaje in ukradeno žogo ter Grkom priboril zmago in četrtfinale.

Objavljeno
09. marec 2007 10.12
Ljubljana - Na četrtkovih tekmah 4. kroga drugega dela košarkarske evrolige je bil med Slovenci, ki si kruh služijo v tujih klubih, najuspešnejši Sani Bečirovič. Slednji je ob zmagi Panathinaikosa pri Efes Pilsnu (79:65) v dobrih 30 minutah vknjižil 16 točk (največ v ekipi), sedem skokov, štiri podaje in ukradeno žogo.

Grki so si tako kot že v sredo moskovski CSKA in španska Tau Ceramica zagotovili nastop v četrtfinalu, prav tako pa tudi Barcelona Jake Lakoviča. Katalonci so gostovali na Poljskem pri Prokomu in brez težav zmagali (77:59), Lakovič pa je v 18 minutah in pol v statistiko vpisal 12 točk, skok in dve ukradeni žogi. Na parket je stopil tudi Marko Tušek, ki se je prav tako veselil zmage. Unicaja Malaga je namreč slavila na gostovanju pri Benettonu (79:76), Tušek pa je k uspehu, ki je Unicajo zadržal na vrhu lestvice skupine G, v dobrih 11 minutah dodal dve točki, skok in podajo.

Že v sredo je svoje znanje košarkarskim ljubiteljem razkazoval Matjaž Smodiš, ki je vnovič prispeval velik delež k uspehu moskovskega CSKA. Moskovčani so na gostovanju pri Juventutu slavili s 73:65, Smodiš, najkoristnejši igralec evrolige v februarju, pa je v 29 minutah v statistiko vpisal 14 točk, sedem skokov in dve ukradeni žogi.