Beckham bi znova oblekel angleški dres

Nogometna ikona David Beckham se navzlic bližnjemu odhodu v ameriško moštvo Los Angeles Galaxy nadeja, da bo znova oblekel dres z državnim grbom na prsih.

Objavljeno
21. februar 2007 20.56
London - David Beckham, nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance in član španskega velikana Reala iz Madrida, se navzlic bližnjemu odhodu v ameriško moštvo Los Angeles Galaxy nadeja, da bo znova oblekel dres z državnim grbom na prsih. Novi selektor angleške izbrane vrste Steve McLaren je po lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji z reprezentančnega seznama črtal medijsko najbolj izpostavljenega nogometaša na svetu vseh časov.

"Od svoje mladosti nisem spremenil svojega razmišljanja glede igranja v angleški reprezentanci. Vedno sem z velikim veseljem branil barve angleške reprezentance. Pri tem sploh ni pomembno ali igram v Angliji, Španiji ali ZDA," je dejal Beckham, ki je v zadnjem času eden najboljših igralcev vse bolj neuglašenega madridskega nogometnega orkestra.

Nogometno ikono iz Anglije je zahtevni italijanski strateg na klopi Reala Fabio Capello pred kratkim iz madridskega moštva B vnovič vrnil med prvokategornike, Beckham pa mu je zaupanje vrnil z odličnimi predstavami. Beckhamova vrnitev v angleško izbrano vrsto bi bila morda dobrodošla, kajti v kvalifikacijski skupini E si s sedmimi točkami deli tretje mesto z Makedonijo in Izraelom. Vodilna Hrvaška ima tri točke prednosti pred Anglijo, drugouvrščena Rusija pa eno.