Beckham se seli v Los Angeles

Angleški nogometni zvezdnik David Beckham, ki v zadnjem času podobno kot njegov klub Real iz Madrida ni v najboljši formi, bo kariero nadaljeval v Los Angelesu.

Objavljeno
11. januar 2007 19.00
Učinkovitosti mu nihče ne očita
Madrid - Angleški nogometni zvezdnik David Beckham, ki v zadnjem času podobno kot njegov klub Real iz Madrida ni v najboljši formi, bo kariero nadaljeval v Los Angelesu. Igralec in klub sta danes sporočila, da ne nameravata podaljšati pogodbe, ki se bo iztekla letos poleti, nato pa je angleški napadalec tudi objavil ime novega delodajalca - igral bo za ameriško moštvo Los Angeles Galaxy. Ameriška televizija ABC je ocenila, da bo Beckham za petletno zvestobo dobil vrtoglavih 191 milijonov evrov.

Zgodba o Beckhamovem prestopu, ki se je začela ta teden, ko je trener kraljevega kluba Fabio Capello izrazil nezadovoljstvo nad storilnostjo svojih zvezdniških igralcev, med njimi tudi "Becksa", je dobila nepričakovan pospešek z današnjimi pojasnili glavnih akterjev. Najprej je Beckham potrdil, da je Real od njega zahteval, naj se takoj odloči o nadaljevanju kariere: "Ta teden so me vodilni v Realu prosili, naj se odločim o svoji prihodnosti. Po posvetu z družino o tem, ali naj ostanem v Španiji ali se preselim v kakšen drug klub, sem sprejel ponudbo ekipe Los Angeles Galaxy za igranje v ameriški ligi MLS."

Beckham se bo novim delodajalcem pridružil avgusta, v Kaliforniji pa bo predvidoma ostal naslednjih pet sezon. "Ponosen sem, da sem igral za dva največja kluba in se že veselim novih izzivov v najbolj priljubljeni igri na svetu. Do konca te sezone pa bom dal vse od sebe za moje sedanje soigralce in trenerja, saj menim, da nas Fabio Capello lahko popelje do uspehov, ki si jih to moštvo zasluži," pa je otoški zvezdnik hkrati že razvnel ameriške navijače in obljubil korektno delo do zadnjega dne pri Realu.

Novico, da Beckham poleti ne bo več njihov član, je potrdil tudi Real: "Po sestanku obeh strani smo se dogovorili, da pogodbe, ki se bo iztekla 30. junija, ne bomo podaljševali," so sporočili v Madridu. Že v sredo je veliko dvomov o nogometaševi prihodnosti razbil športni direktor "galaktikov" Predrag Mijatovič, ki je zatrdil, da pogodbe ne bodo podaljšali. V Real je 31-letni napadalec, ki je prej vso kariero preživel pri Manchester Unitedu, prišel leta 2003. Beckham se lahko po novih pravilih Mednarodne nogometne zveze (FIFA) od 1. januarja dogovarja z novimi delodajalci, saj je do izteka njegove sedanje pogodbe le še pol leta.