Becks bi v Italijo, Totti v reprezentanco

Angleški nogometni zvezdnik se bo po pisanju italijanskih časnikov ob odprtju zimskega prestopnega roka vrnil v Milan, kapetan Rome pa naj bi si premislil glede upokojitve reprezentančnega dresa.

Objavljeno
13. oktober 2009 15.40
P. Z.
P. Z.
Milano, Rim - Angleški veteran David Beckham se bo skoraj zagotovo januarja razšel z moštvom LA Galaxy. Italijanski časopisi so povzeli izjavo vlivnega podpredsednika Milana Adriana Gallianija, da obstaja velika verjetnost, da se bo priljubljeni »Becks« vrnil na posojo v Milano in tam ostal do 30. junija. Toda nič ni dokončnega, dokler pogodba ni podpisana, je dodal.

34-letni Beckham je bil pri Milanu že med januarjem in junijem letos, ko je na 18 tekmah dva gola za rdeče-črne, pred začetkom te sezone je prav tako treniral z Milanom, nato pa se odpravil prek luže, kjer se je njegovo prijateljstvo z navijači končalo.

Milan se je znašel v veliki rezultatski krizi. Trener Leonardo bi potreboval igralca kova Beckham, ki ga odlikujejo natančne podaje.

Medtem se je kapetan in glavni zvezdnik Rome Francesco Totti očitno premislil, ko je po zmagi na SP 2006 oznanil konec reprezentančne kariere. »Če me selektor (Marcello Lippi) želi v ekipi, sem mu na voljo,« je izjavil Totti za časnik La Gazzetta dello Sport. 33-letni Totti si je februarja 2006 zlomil gleženj, pa kljub temu okreval pravočasno za nastop na SP v Nemčiji. Od tedaj igra s kovinsko ploščico v levem stopalu in ima pogosto hude bolečine.

Lippi ni zavrnil možnosti Tottijeve vrnitve na SP 2010 v JAR. »Totti je velika osebnost in velik igralec. Vem, da bodo okrog sestave reprezentance vse do junija velike kontroverznosti. Toda po svoje se jih že veselim,« je izjavil Lippi: »Nikogar ne bom vnaprej odpisal