Bergant ponudil odstop

Direktor alpskih smučarskih disciplin Klemen Bergant je predsedniku alpskega zbora Antonu Ribnikarju ponudil odstop s položaja.

Objavljeno
20. februar 2007 19.28
Klemen Bergant in Tina Maze
Ljubljana - Klemen Bergant, direktor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, je podal odstopno izjavo. Njegov odstop mora obravnavati še Zbor za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije (SZS) pod vodstvom predsednika odbora in zbora za smučanje Antona Ribnikarja, ki je Berganta lani tudi potrdil za štiriletni direktorski mandat.

"Ponudil sem odstop, zdaj pa je na Zboru, da stvari pregleda, organizira in se odloči. Mislim, da je bilo to z moje strani korektno," je svojo odločitev pojasnil Bergant in dodal: "Tudi neizpolnjeni cilji na svetovnem prvenstvu v Aareju so prispevali k moji odločitvi."

Bergant je direktorsko funkcijo alpskih disciplin opravljal drugi mandat. Prvič so ga izvolili leta 2002 po olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, drugič pa je dobil podporo Zbora alpskih smučarskih klubov SZS marca lani. Tudi takrat je dobil mandat za štiri leta.

"Treba je narediti analizo. Po koncu sezone se bo sestal strokovni svet in obravnaval poročila. Njihov sestavni del je tudi poročilo direktorja reprezentanc, vse skupaj bo obravnaval strokovni svet pri odboru za alpsko smučanje, ki bo ocenil tudi delo Klemna Berganta," je postopek sprejemanja odstopne izjave pojasnil Anton Ribnikar. Bergant bo torej do nadaljnjega še ostal na funkciji, ki jo opravlja peto leto. "Ne glede na to, da je podal izjavo, za zdaj še ostaja direktor. Izjavo sem vzel na znanje, o vsem pa bomo odločali po prejemu poročil," je Bergantovo odstopno izjavo vsaj za mesec dni, dokler se ne bo končala letošnja sezona alpskega smučanja, na stranski tir postavil Ribnikar.