Berlusconi uči Leonarda poklica

Tudi če ne daje šokantnih političnih izjav in se ne druži z manekenkami ob bazenu, italijanski premier Silvio Berlusconi vselej poskrbi, da ljudje ne pozabijo nanj niti za dan. Zdaj se je kar postavil v vlogo nogometnega trenerja.

Objavljeno
25. avgust 2009 14.22
P. Z.
P. Z.
Milano - Lastnik italijanskega prvoligaša Milana Silvio Berlusconi je pred mestnim derbijem z Interjem spodkopal avtoriteto brazilskega trenerja Leonarda, ko je izjavil, da mu ne odgovarjanjegova  taktična postavitev, ki jo je izbral proti Sieni. Milan je v Toskani v 1. kolu Serie A sicer slavil z 2:1, vendar Berlusconi ni bil zadovoljen z videnim.

Ni mu bilo všeč, da je Ronaldinho igral za napadalcema Alexandreom Patom in Marcom Borriellom. Na sobotni tekmi proti prvaku Interju želi prerojenega Brazilca videti bolj v bližini gola. Inter je na prvi tekmi doma iztržil samo točko proti Bariju in bo želel na mestnem derbiju priplavati nazaj v zmagovite vode.

"Če bi jaz izbiral taktično postavitev, bi v sredini uporabil Clarencea Seedorfa, Pato bi bil glavni napadalec, Ronaldinho pa drugi napadalec," je za televizijo 7 Gold izjavil Berlusconi, ki ni omenil nove okrepitve Jana Klaasa Huntelaarja. Nizozemec bo namreč po odsluženi kazni že imel pravico za nastop proti modro-črnim pod vodstvom taktičnega lisjaka Joseja Mourinha.

Inter je medtem blizu podpisa pogodbe s še enim nizozemskim reprezentantom Wesleyjem Sneijderjem. Utegnil bi zaigrati že na derbiju, saj je Mourinho podvomil o telesni pripravljenosti Sulleyja Muntarja zaradi njegove predanosti ramadanu.

Kakorkoli že, Leonardo bo imel težko nalogo pri Milanu, saj mu bo prek rame očitno ves čas gledal Berlusconi. Že poraz proti Interju bi utegnil biti prvi korak proti izstopnim vratom iz San Sira. Nekdanji igralec Milana je na klopi zamenjal uspešnega Carla Ancelottija, ki je odšel k Chelseaju. Milan je v prestopnem roku izgubil najboljšega igralca Kakaja, novega člana Real Madrida.