Biki pregoreli v vročem Miamiju

Kanadska ekipa Toronto Raptors je v noči na četrtek prekinila niz treh zaporednih porazov v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Pri zmagi nad Memphisom sta svoj delež prispevala tudi Nesterović in Slokar.

Objavljeno
08. marec 2007 10.59
Houston je v gosteh ugnal Boston (111:80)
Toronto - Kanadska ekipa Toronto Raptors je v noči na četrtek prekinila niz treh zaporednih porazov v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Pri zmagi nad Memphisom (94:87) sta svoj delež prispevala tudi Slovenca Rašo Nesterović in Uroš Slokar. Prvi je v 20 minutah vknjižil osem točk, tri skoke in dve blokadi, medtem ko je Slokar igral dve minuti, a ostal brez učinka. Saša Vujačić, ki je v 27 minutah zabeležil šest točk, po tri skoke in podaje ter ukradeno žogo, je v dresu Los Angeles Lakers izgubil na gostovanju v Milwaukeeju (90:110), podobno usodo pa je doživel tudi Charlotte Primoža Brezca, ki je po podaljšku klonil v Phoenixu (115:106). Sežančan je v 12 minutah zbral štiri točke in podajo.

Atlanta Hawks je doma premagala Washington (100:97), Philadelphia je bila boljša od Seattla (92:89), Houston je v gosteh ugnal Boston (111:80), Cleveland po podaljšku Detroit (101:97), Miami je doma odpihnil Chicago (103:70), Utah Indiano (94:72), Golden State pa je porazil Denver (110:96).

LeBron James nasul 41 točk

Predstavo večera je uprizoril zvezdnik Clevelanda LeBron James, ki je v Detroitu domači ekipi nasul 41 točk. James je sicer zadel tudi met ob izteku rednega dela, s čimer bi že prej zagotovil zmago svoji ekipi, a je video posnetek pokazal, da je bil za trenutek prepozen. Toda v podaljšku je "glavni konjenik" nadaljeval svoj šov in ob pomoči Drewja Goodna (22 točk, 10 skokov), Zydrunasa Ilgauskasa (14 točk, 10 skokov) in Larryja Hughesa (12 točk) pripeljal tekmo do srečnega konca. Pri domačinih je izstopal Richard Hamilton, ki pa je na začetku podaljška med drugim moral okusiti tudi spektakularno "banano" Jamesa. Detroit je igral brez Lindseyja Hunterja, ki bo moral počivati deset tekem zaradi jemanja prepovedanih substanc.

Izjemno predstavo so prikazali košarkarji Miamija, ki so tudi brez poškodovanega Dwyana Wada popolnoma razbili Bike iz Chicaga. Izvrstno igro je pokazal orjak s Floride Shaquille O'Neal, ki je 24 točkam dodal še devet skokov in osem podaj - največ zanj v sezoni. Le točko manj je dosegel Eddie Jones, ki je prispeval velik delež k odličnemu drugemu polčasu in delnemu izidu 38:9, s katerim je Miami, ki je zmagal že desetič zapored na domačem igrišču, tudi odločil tekmo. Zadnjo četrtino je dobil celo s 33:14. Pri gostih je bil še najboljši Ben Gordon s 14 točkami.

Kolorado se ni znašel brez Anthonyja

Slabše kot Miamiju pa se je ob odsotnosti Carmela Anthonyja godilo Denverju. Zvezdnik moštva iz Kolorada je namreč prisostvoval rojstvu sina Kiyana, njegovi soigralci pa se brez njega niso znašli v Oaklandu. Golden State je bil premočan, predvsem po zaslugi kolektivne igre začetne peterke. Prav vsi njeni člani so namreč dosegli vsaj 12 točk, največ pa Baron Davis (22 točk). Pri Denverju je izstopal Allen Iverson, toda njegovih 35 točk ob skromni pomoči soigralcev niti zdaleč ni bilo dovolj za ugoden izid.

Manjkal tudi Bryant

Manjkal pa je še en zvezdnik. Kobe Bryant ima v zadnjem obdobju veliko težav z obnašanjem. Že drugič v mesecu dni ga je namreč doletela kazen neigranja na eni tekmi zaradi udarca tekmeca. Njegova zadnja "žrtev" je bil Minnesotin branilec Marko Jarić. V primeru novega tovrstnega incidenta Bryanta čaka strožja kazen. Ob njegovi odsotnosti se je mesto v prvi peterki na tekmi proti Milwaukeeju odprlo Vujačiću, a slovenski branilec te priložnosti ni najbolje izkoristil. Iz igre je metal le 2-7 ter tako tudi malce "pripomogel" k porazu Jezernikov. Pri gostiteljih sta blestela Charlie Villanueva (26 točk) in Andrew Bogut (22).